Welkom dierbare lezers,

het bijhouden van een weblog (naast
de Rivendell website) heeft een drievoudige bedoeling.

  • Verslag uitbrengen van ervaringen en avonturen tijdens mijn reizen.
  • De praktische, theoretische en concrete stappen en plannen beschrijven die de creatie van mijn familiedomein en de realisatie van het ecodorp helpen verwezenlijken.
  • Bijhouden en delen wat boeiend, inspirerend, motiverend, helend en bevrijdend werkt.
Enjoy and be happy !

zaterdag 18 juli 2009

Lothlorien - deel 2Dag 7/8/9 – 14 tot 17 juli - Lothlorien (2)

Liefde is
de zon die haar levenskracht en warmte schenkt aan de aarde
en aan alle wezens zonder iets terug te verwachten.

Mijn verblijf op Lothlorien is een uitgelezen gelegenheid om nog eens stil te staan bij Tolkien’s meesterwerk ‘In de Ban van de Ring’. Waarom toch worden zoveel mensen geraakt en aangesproken door het boek en de films? In 2000 uitgeroepen tot boek van de eeuw, 100 miljoen verkochte exemplaren, de filmtrilogie staat al jaren in de top 10 van beste films ooit. Dit is duidelijk niet zomaar een fantasy verhaal. Dit is gewoon het verhaal van de Mens, zijn geschiedenis en evolutie en zijn pelgrimstocht naar vrijheid en bewustwording. Het boek zit vol symboliek, archetypen (Jung), mythologie, universele waarheid en levenswijsheid en biedt inspiratie en zicht op een hoopvolle toekomst (de overwinning van het goede, de triomf van het Licht in elke mens). Bewust of onbewust heeft Tolkien een schat aan kennis en wijsheid uit Oost en West, van Druïden en Kelten tot de wiskunde en zonnezegels der Maya’s (Tzolkin lijkt trouwens erg op Tolkien), van enneagram tot psychotherapie, van sjamanisme tot numerologie verzameld in een schitterend en meeslepend verhaal. Een tijdloos werk over de essentie van het leven, over de grote Era’s in de Aardse evolutie, over onze relatie met de Schepper en de onnoemelijke creatiekracht die leeft in ons. Een mythisch verhaal over de innerlijke strijd tussen licht en duister, tussen het ego en het Zelf die woedt in iedere mensenziel en daardoor ook gespiegeld wordt op het aardse speelveld der dualiteit. Een onmisbaar boek over vriendschap, vrijheid, kracht en alles overwinnende liefde. Lees het boek (het is veel beter dan de film) en laat de beelden en verhalen hun bewustmakend werk doen in je innerlijk. Bereik, zoals Aragorn de zwerver, het rechtmatige koningschap, want allemaal zijn we prinsen en prinsessen op weg naar de troon. Overwin de orks, trollen en draken die leven als schaduwen in jezelf en kom terug uit de strijd als Gandalf de Witte, een verlichte magiër. Vervul je opdracht en vernietig de ring, symbool voor ons gebonden zijn aan het ego, in het innerlijk vuur der transformatie. Het Vissen tijdperk, waar we GEbonden waren aan kerk, staat, relaties, werk, verplichtingen,…is voorbij. In het Waterman tijdperk worden we vrij van banden en zijn we (bewust) VERbonden met elkaar en met de Bron.De wandelingen in de prachtige omgeving van Lothlorien brengen mij in het nu, het enige moment dat echt bestaat. Mijn gedachtenstroom maalt eerst nog wel wat door tijdens het stappen, maar de schitterende natuur is zo overweldigend aanwezig dat je enkel in ademloze stilte kunt genieten en bewonderen en bedanken. Weg zorgen, weg gepieker, weg angsten,…welkom wezens van de aarde, welkom geschenk van het leven, welkom schepping en schepper.We are, each of us angels with only one wing;

and we can only fly by embracing one another.
Tijd voor nog een waar gebeurd verhaaltje.
In een Amerikaans ziekenhuis ligt een te vroeg geboren tweeling van 7 maanden oud. De kindjes werden zoals gebruikelijk direct na de geboorte van elkaar gescheiden en in plexiglas couveuses gelegd. Eén van de kindjes krijgt problemen en ondanks medische hulpmiddelen gaat dit kindje het niet redden, het is aan het sterven. De verpleegkundige doorbreekt dan de medische protocollen, ontdoet het kind van alle apparatuur, haalt het uit de couveuse en legt het bij haar sterkere zusje. Op de filmopnames zie je wat er zich dan afspeelt. We zien de twee babyzusjes naast elkaar liggen op hun buik. Het sterkere kindje legt zodra ze haar zusje voelt haar arm om haar zwakkere zusje heen en blijft zo liggen. Vanaf dat moment beginnen de vitale functies van het zwakkere kindje terug aan te trekken. Beide kindjes leven nog.

Liefde heelt en we zijn allemaal healers voor onszelf en voor elkaar. Maar om werkzaam te zijn dient de liefde en hulp recht uit je hart te komen, en niet uit je ego. Dienstbaarheid vanuit onvoorwaardelijke liefde is het hoogste wat je op Aarde kunt doen.

Zo, en nu op weg naar een volgende ervaring en de ontmoeting met een heel bijzonder iemand.
Maar eerst nog een liedje en aangezien ik nu naar het Westen rijd lijkt de eindsong uit Lord of the Rings wel geschikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten