30/05/2010

The Tribe of Many Colors

Dag 57 tot 62 - 25 tot 30 mei - The Tribe of Many Colors

You have been telling the people that this is the Eleventh Hour.

No you must go back and tell the people that:

This is the Hour.
And there are things to be considered:
Where are you living?

What are you doing?

What are your relationships?

Are you in right relation?

Where is your water?

Know your garden.

It is time to speak your Truth.
Create your community.
Be good to each other.
And do not look outside yourself for the leader.

This could be a good time!

There is a river flowing now very fast.

It is so great and swift that there are those who will be afraid.
They will try to hold on to the shore.

They will feel they are being torn apart, and they will suffer greatly.

Know the river has its destination.

The elders say we must let go of the shore, keep our eyes open and our heads above the water.
Push off into the middle of the river.

See who is in there with you and celebrate.


At this time in history, we are to take nothing personally.
Least of all, ourselves.

For the moment that we do, our spiritual growth and journey comes to a halt.

The time of the lone wolf is over.

Gather yourselves!
Banish the word struggle from your attitude and your vocabulary.

All that we do now must be done in a sacred manner and in celebration.


We are the ones we've been waiting for!

Een boodschap van de Hopi's die al enkele jaren oud is. We zijn helemaal geen kleine en onmachtige slachtoffers, een speelbal van het noodlot of van allerlei omstandigheden. Wij zelf zijn diegene waar we op zoek naar zijn, waar we op wachten. Wij creëren de wereld en de toekomst door wat we kiezen en denken en voelen. In werkelijkheid zijn wij spirituele multi dimensionele wezens die gebruik maken van een fysiek voertuig om een menselijke ervaring te integreren in ons eeuwig bewustzijn. In werkelijkheid zijn we wijze Meesters en krachtige Geesten die geboren worden als mens om op deze prachtige planeet te spelen, te creëren en te ervaren. Om deze geliefde Moeder Aarde en al haar bewoners te behoeden, te verzorgen en te eren. Mens zijn is vreugdevol, het is een schitterende ervaring die we zelf gekozen hebben, een groot avontuur, een unieke kans tot groei. Bedenk hoe bijzonder het is om hier en nu in een lichaam te zijn en dit allemaal te beleven. Op de mooiste en meest unieke planeet in het Universum. Wat een wonder, wat een zegen. Er bestaan dan ook geen gewone momenten. Alles is heilig.

No warrior gives up on what he loves. He finds the love in what he does.

Toch lopen velen met een bezwaard gemoed en een triestige blik. Hoe krijg je (terug) plezier in het leven, hoe breng je vreugde in het hart, hoe verhoog je je energie? Een goeie start is alvast (enkel) doen wat je graag doet, waar je warm en enthousiast van wordt. De dromen die je koestert, gewoon waarmaken. Je passies ontdekken en ze (be)leven. Een doel vinden die je hart raakt en zin geeft aan je leven. Niet teveel piekeren ook, denk zonnig en vrolijk. Niet altijd makkelijk, maar oefening baart kunst. Dan de natuur uiteraard. De natuur opzoeken is de beste manier om je energie te verhogen en je beter te voelen. Wat nog allemaal. Levende en hoogfrequente voeding vol licht, want je bent wat je eet. Denk aan verse plantensappen en smoothies als dagelijkse oppepper. Loop elke dag blootsvoets op gras of grond om contact te maken met de energieën van Moeder Aarde. Breng je chakra's in balans door meditatie, yoga, tai chi, enz. Speel met je huisdier. Bekijk inspirerende en positieve filmpjes op YouTube. En bovenal: herinner je wie je echt bent. Je bent niet het kleine angstige ego, maar een machtig, wijs en liefdevol 'Ik Ben'. Zet je ego uit, als je merkt dat het de leiding of de overhand neemt. En natuurlijk veel spelen, zingen en dansen. Zorgeloos creatief zijn en volop genieten. Net als kinderen, die opgaan in het spel en zichzelf en alle zorgen vergeten. Geluk is een keuze, een beslissing en werkt erg aanstekelijk. Geluk is niet afhankelijk van wie je bent, wat je bezit of wat je overkomt, maar enkel van hoe je denkt. En anderen gelukkig maken is de snelste manier om zelf gelukkig te worden.

Hoe vul je de dagen van het leven, wat wil je delen met de wereld? Dit is wellicht een vraag die kan opkomen als je, na enkele jaren, een grotendeels zelfvoorzienend paradijsje hebt gecreëerd. Uiteraard zal er altijd wel werk zijn op de hectare, maar zeker geen full-time job meer. Er is vrije tijd en de uitgelezen kans doet zich dan voor dat er tijd, ruimte en energie komt om je talenten te beoefenen, verlangens te verwezenlijken, nieuwe dromen te realiseren, je kennis en wijsheid te delen, te ontdekken en observeren, mooie beelden te visualiseren, je creativiteit te ontwikkelen en te uiten, ... Spelenderwijs scheppen en creëren, net als kinderen die zandkastelen bouwen. En natuurlijk liggen nog veel meer mooie taken te wachten eenmaal de ecodorp bewoners wat gesetteld zijn en een volgende fase aanbreekt. Educatie van kinderen en volwassenen, heling van mensen en Moeder Aarde, het aanbieden van holistische gezondheidszorg en allerlei energiewerk, workshops en cursussen organiseren, uitwisselen en samenwerken met andere gemeenschappen en groepen, de samenleving inspireren en alternatieven tonen,... Er is genoeg te doen om de nieuwe wereld vorm te geven.

Volgens sjamaan Kiesha Crowther zijn we allen grote creators die hier en nu op Aarde zijn om mee te werken aan de transitie naar een nieuwe tijd (zie verder). Een glorieus tijdperk breekt aan. De mens bezit een uniek vermogen, namelijk zijn onbeperkte denkkracht, waarmee hij werelden creëert. De huidige technologische wereld is dan ook een product van de menselijke gedachten. Maar gedachten veranderen in de loop van de tijd. Bewustzijn evolueert. Geschiedenis is namelijk niet de evolutie van technologie en productie, maar de evolutie ons denken, van bewust worden. In de nieuwe evolutiefase die nu aanbreekt, denken we andere gedachten en creëren we zo een andere wereld. Heel eenvoudig en efficiënt. We worden bewuster en beseffen dat er meer is dan technologie, veel meer. We beginnen te beseffen dat we machtige scheppers zijn, spirituele meesters, onsterfelijke zielen, dat er vele werelden, wezens en dimensies zijn, dat we allen verbonden zijn in éénheid,...We beginnen te denken met het hart, met zorg en mededogen en vanuit een gevoel van dienstbaarheid. We beginnen liefdevol te denken en warmte en genegenheid te zenden naar al wat is. En dat zal onvermijdelijk een nieuwe wereld tot aanschijn brengen. Onze intelligentie stond tot op heden meestal ten dienste van het verstand en het ego en bracht vele en mooie innovaties en uitvindingen voort, maar ook vernietiging en vervuiling. De tijd breekt aan dat we onze intelligentie in dienst van het hart en het hoger Zelf zullen plaatsen, en daar zullen onwaarschijnlijk prachtige en schitterende scheppingen en creaties uit voortvloeien.

When the Earth is dying there shall arise an new tribe of all colors and all creeds.
This tribe shall be called 'The Warriors of the Rainbow' and it will put its faith in actions not words.


Op een dag bezoek ik een jong koppel (Iris en Guibert) met hun tweejarig dochtertje (May) die hier in de buurt wonen. Zes maanden geleden woonden ze nog in een appartement in Parijs. Toen besloten ze uit het systeem te stappen. Ze gaven hun job op, kochten een lapje grond (3 hectare) en een yurt en sindsdien leven ze in de natuur, volledig off-grid en zoveel mogelijk zelfvoorzienend. Ik sta versteld wat ze in zes maanden al bereikt hebben. De Mongoolse yurt staat op stevige funderingen en heeft binnenin een houten vloer, er zijn 2 zonnepanelen die voldoende elektriciteit leveren, de groentetuin is opgestart, en verder een kippenren met wel 25 kuikentjes pas uit het ei, een composttoilet en een douche met warm water opgewarmd door de zon. Er is ook een omheining gebouwd want ze hebben een paard en een ezel die ze niet enkel als rijdier gebruiken, maar ook om hout uit het bos te halen voor de kachel. Op het terrein wat ze kochten, stond een houten chaletje en dat is nu het atelier geworden waar Iris haar zelf ontworpen kledij maakt. Die verkoopt ze dan via haar internetwinkeltje en de opbrengst blijkt voldoende om de (lage) vaste onkosten te betalen (vooral benzine en communicatie). Met een speciaal bakje is internet blijkbaar ook mogelijk via satelliet verbinding, dus zonder kabel of telefoonlijn. Er is ook een waterput met bron op het terrein en een reservoir (voldoende voor 2 maanden) die water oppompt uit een aangrenzend riviertje.

Alles samen een investering van 30.000 euro (aankoop van een prachtig en redelijk vlak terrein, yurt, zonnepanelen, materiaal, dieren,...), waarvan de helft voor aankoop van het terrein. Het kan dus wellicht nog goedkoper afhankelijk van de grondprijzen en de ligging. Ze willen ook enkele geiten aanschaffen voor melk en kaas. Bedenk dat dit stadsmensen zijn die weinig afweten van leven op het land. Alle kennis over geiten en kippen houden, groentetuin, zelfvoorziening, compost maken, enz...leren ze al doende, of via internet en vrienden. Ik vind het al met al fantastisch wat deze fijne mensen ondertussen verwezenlijkt hebben. Erg inspirerend en motiverend. De moed hebben alles achter je te laten, voluit voor je droom te gaan en een nieuw leven te beginnen. En het werkt erg aanstekelijk om te zien dat het nog lukt ook. Ze zijn heel gelukkig en tevreden en willen zeker niet meer terug naar hun vroeger leven in de stad, waar de stress en vervuiling te hoog zijn. Missen jullie vrienden en familie niet of de mogelijkheden tot cultuur en vertier die een stad kan bieden, vroeg ik hen? Helemaal niet, ze hebben in die korte tijd al een uitgebreide nieuwe vriendenkring. Vaak zijn het andere yurtbewoners of ecologische mensen uit de buurt, en dat zijn er niet weinig. Blijkbaar staat de Corrèze toch meer open voor alternatieve initiatieven, yurts en duurzame, groene projecten (zoals ecodorpen) in vergelijking tot andere departementen. Wat vertier betreft: leven in een stad biedt inderdaad vele mogelijkheden tot werk, cultuur en ontspanning, maar leven in de natuur brengt dan weer andere kansen, voordelen en ervaringen. Het hangt af van wat je wenst, wat je droom is, welke ervaring je zoekt.

Mijn keuze is alvast gemaakt en ik ben niet alleen. 'You may say that I'm a dreamer, but I'm not the only one', zong John Lennon al. Op mijn reizen en ook in Vlaanderen, merk ik dat steeds meer mensen een andere weg inslaan, nieuwe waarden en doelen kiezen, andere gedachten denken, positieve acties ondernemen, hun harten openen, concreet meebouwen aan een betere wereld. Zo groeit de groep der Regenboogstrijders zienderogen en zorgt voor een geweldloze, groene geboorte van een hartbeschaving. Wereldwijd zijn reeds miljoenen mensen en groepen bezig met het vormgeven van een nieuw tijdperk door middel van hun gedachten en daden, door hun hart te volgen (wat de rechtstreekse verbinding is met het hoger Zelf), in plaats van het ego te volgen.

Ondertussen beleef ik mijn eerste onweer en regennacht in de yurt. Het nachtelijk onweer is grandioos. De hele vallei licht telkens op bij iedere bliksem en toont mij bij elke korte flits de groene waaiende bomen en de donkergrijze wolken, waarna het terug donker wordt. De neervallende regen op de yurt maakt veel lawaai, bij hevige regenbuien is slapen wellicht niet mogelijk. Alhoewel, je wordt alles gewoon. Lichte regenval daarentegen, klinkt als een zacht wiegeliedje, erg aangenaam en rustbrengend. Leven in een yurt is leven in de natuur, dicht bij Moeder Aarde en als het regent en dondert besef je dat nog meer. Het is net alsof ik buiten ben in de open lucht, waar alle elementen voelbaar zijn, maar toch lig ik mijn warme bedje in een droge yurt.

Be the change.


Misschien door velen ondertussen al gezien, maar ik geef toch nog eens deze tip. Little Grandmother Keisha Crowther, een behoedster van de Indiaanse wijsheid en een erg oprechte, integere en bescheiden jonge vrouw (haar liefde voor Moeder Aarde en alle mensen straalt uit haar ogen), spreekt in haar boodschap voor 2010 (het jaar van manifestatie van onze dromen), over acht inzichten die kunnen helpen om een nieuwe wereld te co-creëren en jezelf terug te herinneren wie je echt bent. Het zijn ook 8 stappen om tot een duurzame samenleving te komen en de wijsheid te hervinden om in harmonie met alles te leven. Een erg boeiende en een hoopgevende boodschap. Wij allen zijn Goden en Godinnen die zelf gekozen hebben om hier en nu te zijn en om samen terug een hemel op Aarde te brengen. De geboorte van een nieuwe tijd is volop aan de gang en niet te stuiten. De oude systemen (religie, geld en macht/regering) zullen instorten en plaats maken voor vrede, waarheid en harmonie.

Het verdwijnen van de oude wereld is noodzakelijk om ruimte te maken voor het nieuwe. En de belangrijkste sleutel is beginnen leven vanuit je hart. Klinkt simpel maar toch is het niet eenvoudig, gezien ego, verstand en allerlei angsten al zolang onze beslissingen bepalen. Maar onze kracht is onmetelijk en enkel de sterkste zielen zijn nu op Aarde om dit te verwezenlijken. En we creëren dit paradijs via ons denken en onze liefde, niet via geweld en revolutie. Dus open je hart en onderzoek je gedachten. Blijf altijd positief en schenk vaak denkkracht en voelkracht aan je mooie dromen en je liefdevolle gedachten. Vergeet gewoon alle doemscenario's en alle gepieker, want waar wij aandacht aan schenken wordt werkelijkheid. Herinner je de raad van Anastasia: begin elke dag met 15 minuten uitsluitend positieve gedachten en creëer mooie beelden voor jezelf, je geliefden en Moeder Aarde.
Kiesha Crowther - 2010 - deel 1 en deel 2 ......Return of the Ancestors - deel 1, deel 2 en deel 3......Kiesha Crowther - One with Nature

Een nieuwe beweging ontstaat nu op aarde: The Tribe of Many Colors. Mensen, jong en oud, uit ieder ras en geloof, uit elk land en iedere regio, die kiezen om de oude paradigma's en geloofssystemen te verlaten en een nieuwe weg te bewandelen. Ze negeren de afscheidingen opgeworpen door taal, religie, geslacht of huidskleur en onderkennen onze verbondenheid en eenheid. Ze leven en denken met het hart, ze kiezen liefde en samenwerking, eren en respecteren Moeder Aarde en de Schepping en veranderen op die manier de wereld, stap voor stap, hart na hart, geweldloos en in gratie.

En dat is een erg mooie gedachte om te eindigen, lieve lezers, want de lentereis zit erop, morgen vertrek ik terug richting Vlaanderen. Bedankt om mee te leven en te lezen. Er komt nu even een korte (schrijf)pauze. Niet voor lang, want er gebeurt veel en deze zomer biedt al mooie vooruitzichten zoals het Anastasia festival en ook een nieuwe reis, hopelijk naar de plek waar Rivendell Village zal ontstaan.

Be happy, enjoy life and take good care of each other and Mother Earth!
We are all one family.


Imagine God said: "I am sending you to earth to play a little game for a while and then I'll beam you back. It's a grand experiment. Whatever you do, don't get to caught up in the results. You'll be given some lucky cards and you'll be forced to face some dragons, just like everyone else. There are really no rules, except what goes around, comes around. Let truth, beauty, curiosity and the expansion of happiness draw you forward along your path. Enjoy the game. Follow your spirit. Observe your reactions to the phenomena you encounter. See what it feels like to pretend to be an entity that is separate from Me. But, remember your origin. Don't worry about losing or winning the game because nobody actually wins and nobody actually loses, regardless of appearances. Be more concerned about losing yourself. Now have fun".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten