22/02/2021

Dertig Dagen Spel


Eindelijk nog eens bericht in de 'Vrijheid' serie die zich vooral richt op bewustwording, natuurwetten (zoals de wet van aantrekking) en zelfhulp. In deel 11 een leuke 'opdracht' om in 30 dagen tijd een nieuwe perceptie aan te leren op een speelse manier.

Het 30 dagen spel is een leuke en eenvoudige manier om geluk te vinden in jezelf en een positiever wereldbeeld toe te laten en te cultiveren. Elke dag volgt een nieuwe en makkelijke uitdaging met diepgaande werking. Het is aan te bevelen om het hele gezin bij het spel te betrekken, en zeker ook de kinderen. Op een speelse manier leert men de kinderen het belang van een positieve mindset om het leven aan te gaan. Men kan het 30 dagen spel elke maand herhalen of jouw favoriete oefeningen telkens herhalen. Het punt is om gewoon elke dag iets te doen, eventueel s'morgens vroeg, waardoor je de dag begint met een hoge en positieve vibratie en nog meer moois zult aantrekken. Wie meer tijd heeft, kan de oefeningen tijdens de dag herhalen of langer doen.

Wanneer een bepaalde activiteit niet geschikt lijkt vanwege slecht weer of andere plannen, markeer het dan gewoon voor een volgende keer. Maak je geen zorgen als je een dag mist, ga gewoon verder waar je was gebleven. Als je veel dagen mist, begin dan opnieuw vanaf het begin, want nieuwe gewoontes ontwikkelen, vraagt volharding en discipline. Aan het einde van de dag kun je de kinderen en jezelf ook (eventueel) belonen wanneer de activiteit succesvol afgerond werd en je vijf goede dingen kunt herinneren die gebeurd zijn tijdens de dag.

Om blijvende resultaten te ervaren, dient men vol te houden. Het duurt gemiddeld 21 dagen om een nieuwe gewoonte te vormen. Herhaling en motivatie zijn de sleutels. En er is nog een extra uitdaging tijdens het spel. Gedurende een maand worden alle nieuwsberichten geweerd uit het huis en uit je leven. Dit komt omdat het nieuws (zowel mainstream als alternatief) een sterke bron is van ontwrichtende leugens en negatieve vibraties die zorgen voor angst, twijfel, piekeren, zorgen,...Ja, het is een drastische en moeilijke opgave (voor sommigen wordt het echt afkicken van een verslaving) maar het 30 dagen spel zal verbluffende resultaten geven wanneer je ondertussen ook alle nieuws op tv, radio, smartphone en social media weigert. Veel plezier!


DAG 1: Het dankjewel spel.

Er wordt gezegd dat Mensen alleen waarde hechten aan wat een prijs heeft. En dat alles wat zonder moeite of kosten wordt verkregen, geen of onvoldoende waardering schenkt, vaak omdat het zo vanzelfsprekend is. Maar dat is het niet en daarom beginnen we de 30 dagen uitdaging met het opnieuw leren beseffen dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. Het is ondertussen in tal van onderzoeken bevestigd: dankbare mensen zijn minder angstig, depressief, jaloers, eenzaam of materialistisch. Dankbaarheid is één van de top 5 karakter kenmerken bij personen die tevreden zijn (in vrede zijn) met het leven.

Dit komt omdat gelukkige Mensen zich niet druk maken of het leven al dan niet eerlijk is, noch vergelijken zij hun zegeningen of tekorten met die van iemand anders. Ze concentreren zich gewoon op het dankbaar zijn voor wat ze wél hebben (en deze houding trekt vaak op wonderbaarlijke wijze nog meer dingen aan om dankbaar voor te zijn). Iedereen werkt efficiënter wanneer men zich gewaardeerd voelt, en het universum is niet anders. Een houding van dankbaarheid zorgt ervoor dat we ons richten op het goede en op wat we echt willen. En woorden hebben een enorme kracht, dus laten we dit vandaag oefenen!

Het mooie van dit spel is dat het overal kan worden gespeeld, op weg naar school, tijdens het eten, op het toilet, terwijl je aanschuift aan de kassa, overal! Zeg om de beurt met je kinderen 'bedankt' voor iets dat je in je leven hebt. Het kan van alles zijn, zolang je het maar meent. Bedankt voor het warme bed en het dak boven mijn hoofd. Bedankt voor mijn ogen waarmee ik kan zien. Bedankt voor het ontbijt dat me energie geeft. Bedankt voor het toilet dat ervoor zorgt dat het huis niet stinkt. Bedankt voor de bus die mij op tijd naar school brengt. Bedankt voor muziek waar ik me goed bij voel. Bedankt voor een parkeerplaats ver weg zodat ik fitter kan worden door naar de winkel te lopen. Wie zal de eerste zijn om te aarzelen? Wie kan het grappigste bedenken om dankbaar voor te zijn? Is er iemand dankbaar voor olijven? Of voor koud weer?

DAG 2: De gelukkige plek.

Vandaag ga je dagdromen over jouw favoriete plek, een plaats of een tijd waar je gelukkig en zorgeloos bent en je thuis voelt. Zo'n geluksplek hoeft daarom niet perse te lijken op een zachte weide met klaterende watervallen en gouden zonneschijn, want is dat echt hoe je elke dag zou willen leven? Jouw gelukkige plek kan ook een bestemming zijn, een (levens)doel. Want hoe weet je wanneer je gelukkig bent? Wat maakt je blij? En dat is precies het punt van deze uitdaging: hoe weet je wanneer je gelukkig bent? Hoe ziet dat eruit? Hoe voel je je dan? Zijn er dan bepaalde geuren, smaken, geluiden, bezienswaardigheden, personen, bezigheden? Je kunt jouw gelukkige plek zo vaak bijwerken als je wilt. Rond de feestperiode is jouw gelukkige plek wellicht gewoon het samenzijn met het gezin rond de kersttafel, genietend van de grappen, de cadeautjes, de kerstmuziek en de lekkere feestgerechten. Op een ander moment kan jouw gelukkige plek een warm strand zijn aan azuurblauw water waar je kokosmelk drinkt onder een palmboom.

De taak voor vandaag is om na te denken over jouw gelukkige plek, over jouw liefste droom(situatie). En daarna kun je de dagdroom ook delen met je kinderen. Beschrijf het beeld aan hen en laat ze er vragen over stellen, zo wordt het beeld nog sterker. Gebruik elk zintuig om jouw toekomstvisioen te versterken waardoor het diep verankerd wordt in het geheugen en het onderbewuste. Maak het beeld van jouw gelukkige plek zo echt in je verbeelding dat de vlinders in je buik wild worden van verwachting waardoor het universum niets anders kan doen dan je droom manifesteren in de fysieke wereld.

DAG 3: Het dankbaarheidsbord.

Jawel, opnieuw dankbaarheid oefenen vandaag. Omdat het zo cruciaal is en het vormt samen met vergeving en liefde de 3 krachtigste tools op het pad naar een gelukkig leven. Vergeving is een geschenk wat je jezelf kunt geven, zonder verplichtingen, gewoon om het verleden in vrede te kunnen loslaten. Vergeving is dankbaar zijn voor de ervaringen die je hebt gehad en de lessen die je hebt geleerd, zelfs al waren die lessen pijnlijk, zodat je verder kunt gaan met je leven. Kijk eens naar jouw leven op dit moment. Naar wat je hebt en naar wat je allemaal hebt beleefd en meegemaakt. Op een schaal van één tot tien, hoe gelukkig en dankbaar ben je voor jouw huidige leven, precies hoe het nu is? Hoe lager de score, hoe moeilijker de uitdaging van vandaag. Maar tegen het einde van de dag zou er dankbaarheid uit al je poriën moeten stralen.

Een staat van dankbaarheid verhoogt de vibratie en verandert de hele psychologie van een Mens. Daarom maak je vandaag een ​​dankbaarheidsbord helemaal zoals jij dat voelt en wenst. Het is gebruikelijk om het bord te maken op een vel papier, karton of hout, maar het kan ook een 3D model zijn of een computer graphic. De bedoeling is een collage maken van foto's, teksten, materialen, tekeningen, gedichten, enzovoort die jouw dankbaarheid symboliseren of weerspiegelen betreffende jouw huidige leven. De presentatie is niet het belangrijkste, het sterke gevoel van dankbaarheid wel! Wees creatief, geniet ervan en maak plezier terwijl je het bord maakt.

DAG 4: Het droom bord.

Imagination is everything. It is the preview of life's coming attractions.
(Albert Einstein)

Opnieuw een bord maken vandaag, ditmaal het bekende 'vision board', een collage over jouw droom of meerdere dromen met foto's, teksten, tekeningen, enz. De wet van aantrekking werkt door middel van frequentie en magnetisme, het gelijke trekt het gelijke aan. De sleutel is dus om jouw vibratie in overeenstemming te brengen met de frequentie van wat je wilt manifesteren. Wanneer jouw geest, gedachten, gevoelens, intentie en focus allemaal dezelfde frequentie hebben als het doel wat je beoogt dan zal het onvermijdelijk realiteit worden. Er zijn talloze verhalen bekend van beroemdheden die hun succes en toekomstdroom steeds weer in gedachten hielden tot die werkelijkheid werd. Denk aan Oprah Winfrey, Jim Carrey, Conor McGregor, Arnold Schwarzenegger ... de lijst is eindeloos. Het droombord kan helpen om je te motiveren en een visueel beeld te maken van je verlangen waardoor je er dagelijks aan herinnerd wordt. Het blijkt evenwel dat veel Mensen eigenlijk niet weten wat ze echt willen. Hierover kun je eerst mediteren: wat is jouw diepste wens en verlangen?

Je kunt ook het gezin erbij betrekken en elkaar bevragen: wat als geld geen rol speelt en je alles mag kiezen, wat zou je dan willen doen? Een ballonvaart maken? Een dierenasiel openen? De marathon van Londen lopen? Een multimiljonair zijn? Een chocoladefabriek bezoeken? Het noorderlicht zien? Het is jouw droombord, vul het met je dromen! En het is ook prima als je het bord niet wenst te delen met anderen. Soms lijken onze dromen zo gek of vergezocht dat ze onmogelijk lijken (wat niet zo is, alles is mogelijk, dit is een magisch kwantum universum). Maak je visioenen en dromen zo echt en opwindend dat ze gewoon een fysieke realiteit moeten worden. Het onderliggende gevoel is dat je de dromen en dingen die je verlangt simpelweg verwacht en aanvaard alsof ze hier en nu al van jou zijn, zo zeker ben je. Fake it till you make it.

DAG 5: Het wolkenspel.

Realize deeply that the present moment is all you have. Make the NOW the primary focus of your life.
(Eckhart Tolle)

De aandachtsspanne van kinderen en jongeren is tegenwoordig quasi nul, het fladdert alle kanten op. De grote schuldigen zijn het geprefabriceerde plastieken speelgoed, de videogames en andere schermpjesverslavingen en de oppervlakkigheid van de social media. Dit valt samen met de schooltijd waar jongeren acht uur per dag stil zitten op banken en saaie leerstof krijgen te verwerken. Als volwassene komt men dan in het werksysteem terecht waar competitie, stress, verveling en burnout al snel toeslaan. Het gevolg van dit alles: Mensen leven niet langer meer in het 'hier en nu' (zoals een peuter en kleuter dat wel nog doen), maar zitten met hun gedachten in verleden en toekomst en op andere plaatsen.

De uitdaging voor vandaag is om de tijd te pauzeren en opnieuw opmerkzaam te worden en de aandacht te oefenen. En om de wereld van technologie even buiten te sluiten. De uitdaging is om in het hier en nu te komen zonder afleiding of vluchtwegen, zonder stress of verwachtingen. Als het weer het toelaat gaan we dit buiten oefenen gewoon door naar de wolken te kijken. Ga allemaal samen op het gras liggen en kijk naar de voorbijgaande wolken. Welke richting gaan ze op? Kun je bepaalde formaties en vormen ontdekken? Kun je een verhaal verzinnen vanuit de formaties die je ziet? Besteed zoveel tijd als je kunt in het hier en nu en concentreer je enkel en alleen op de wolken en je eigen gedachten of gedachteloosheid daarover. Je kunt er ook een leuke picknick van maken. Wie kan een wolk in de vorm van een sandwich zien? Of een hond? Een echte draak?

DAG 6: Het 17 seconden spel.

Het is belangrijk om te begrijpen dat alles wat je wilt wel degelijk bestaat en in feite al van jou is, anders zou je niet weten dat je het wilde. Alles wat je kunt bedenken, is er ook. Het wacht gewoon in het universele kwantum energieveld, onzichtbaar voor de zintuigen, totdat jouw frequentie vibreert op dezelfde frequentie. Stel je voor dat hetgeen waar je het meeste naar verlangt een onzichtbaar zaadje is ergens in 'het kwantumveld van onbeperkte mogelijkheden'. Door het feit dat je bewust bent dat het er is, kan het zaad zich in de geest uitzaaien. In kwantum fysica termen: de gedachtestof (geestgolven) en de materie (deeltjes) raken verstrengeld en trekken elkaar aan. Om de verstrengeling sterker te maken, dient het zaadje 'voeding' te krijgen waardoor het kan groeien en tot bloei komen (manifestatie). Een spiritueel zaadje heeft voedingsstoffen nodig om te overleven en te groeien, haar voeding is dankbaarheid, aandacht, focus en harmonie.

Door deze handelingen zal het universum (inclusief de verstrengelde golven/deeltjes) beginnen met communiceren door het veranderen van jouw emotionele toestand. Emoties zijn energetische trillingen van bewustzijn. Wanneer je teleurgesteld bent dat je verlangen niet manifest wordt, dan komt dat omdat je diep van binnen weet dat je verzuimt om het gedachtezaadje te geven wat het nodig heeft. Wanneer je enthousiast bent over je verlangen/droom, dan komt dat omdat je weet dat je op dezelfde frequentie zit en dat het onvermijdelijk naar je toe komt. Bob Proctor zegt dat een volgehouden concentratie en een positieve vibratietoestand de twee sleutels zijn om de manifestatie van een geestelijk zaad naar een fysieke realiteit te versnellen.

Vandaag oefenen we concentratie. Esther Hicks beweert dat je maar 17 seconden lang aan een gelukkige gedachte hoeft te denken om je frequentie te verhogen. Het zou je gelukkige plek uit dag 2 kunnen zijn. Of een andere gelukkige gedachte. Richt je aandacht gewoon 17 seconden lang op een gelukkige gedachte die je blij maakt. Voel de opwinding en vreugde die je hele wezen overspoelt. Laat een glimlach op je gezicht verschijnen. Als het lukt om langer in deze geluksfrequentie te blijven, dan is dat geweldig. Maak je geen zorgen als je denkgeest afdwaalt. Zolang hij maar afdwaalt naar een andere gelukkige gedachte. Oefen dit vandaag zo vaak als je kunt, telkens 17 seconden of langer focussen op gelukkige momenten, fijne gedachten en vreugdevolle beelden.

DAG 7: Bewust eten.

Fast food en kant-en-klare maaltijden hangen samen met een snelle maatschappij waar niemand nog tijd lijkt te hebben en altijd druk in de weer is met allerlei bezigheden. Het 'voedsel' wordt naar binnen geslokt zonder aandacht en appreciatie. Nochtans zijn er tal van voordelen aan het bewust eten met open zintuigen en het voldoende kauwen en genieten van het voedsel. Eten wordt dan niet alleen een vorm van meditatie maar het lichaam zal de voedingsstoffen ook makkelijker opnemen en de vertering wordt beter. Bovendien helpen zulke mindfulness oefeningen om het hunkeren naar voedsel meester te worden en brengen ze meer ontspanning en rust in lichaam en geest.

De uitdaging vandaag is om volledig aanwezig en bewust te zijn tijdens het eten. Het kan een volledige maaltijd zijn, of een ontbijt, of een snack, of wat fruit, of een stuk chocolade. De bedoeling is om alle zintuigen te gebruiken en echt te waarderen wat men eet. In het geval van de chocolade: hou het stuk in je handpalm en kijk eerst eens naar dit kleine bruine vierkantje van genot. Let op de vorm en structuur. Hoe valt het licht erop? Zitten er vingerafdrukken op? Smelt het in je hand? Kun je de vorm en grootte met iets anders vergelijken? Hoe ruikt het? Brengt de geur herinneringen terug? Hoe reageert je lichaam op het aroma? Leg het stukje in je mond, maar kauw nog niet. Bespeel het met je tong en proef de chocolade echt. Hoe snel smelt het? Probeer drie woorden te bedenken om de smaak en textuur te beschrijven. Je kunt ook een proefwedstrijd houden waarbij iedereen een soort voedsel kiest en vergelijkt en punten geeft voor uiterlijk, geur, textuur en smaak.

DAG 8: Vrolijke verhalen.

Verhalen vertellen is niet alleen leuk en leerrijk voor kinderen, maar het zit ook in ons DNA. Het is een centraal thema in het menselijk bestaan ​​en bekend in alle culturen, het begon al toen onze voorouders de grotten beschilderden met taferelen. We gebruiken verhalen om onze wereld te leren begrijpen en om te overleven door mogelijke uitkomsten voor scenario's te bedenken. De verhalen en mythen uit het verleden kunnen de Mens helpen om de toekomst beter vorm te geven.

Vandaag gaan we onze verbeelding gebruiken om een bestaand verhaal te vernieuwen/veranderen. De opdracht luidt om (samen met je kinderen) terug te denken aan een situatie uit het verleden die niet zo leuk was. Misschien brak er iemand een been of kauwde de hond een geliefd stuk speelgoed kapot. Dit verhaal gaan we veranderen naar een positieve versie. Het is eigen aan de hersenen dat ze de herinneringen vervormen telkens we ze terug ophalen. Volgens onderzoek wordt een herinnering telkens minder nauwkeurig omdat men in plaats van de echte oorspronkelijke gebeurtenis te onthouden, men zich eigenlijk de laatste herinnering aan die gebeurtenis herinnert plus de eventuele fouten die daar zouden zijn geïntroduceerd. Deze neuronale eigenschap maakt het voor de hersenen eenvoudig om een nieuw geloofssysteem te accepteren en daar gaan we gebruik van maken.

We gaan de vroegere negatieve ervaringen herschrijven. Dit is trouwens een klassieke NLP truc bekend als swishing, het veranderen van innerlijke overtuigingen door jezelf een nieuw verhaal te vertellen. Het niet zo leuke verhaal uit het verleden gaan we opnieuw vertellen maar nu met een happy of grappig einde.  Misschien heeft het ziekenhuis het gebroken been vervangen door een bionisch been en ben je nu een superheld. Of misschien kan de hond dankzij het opeten van het kleurige speelgoed nu regenboog scheten laten. Als je kinderen graag toneel spelen dan kun je verhaal ook in een rollenspel vertellen.

DAG 9: De kracht van lachen.

Het is een waarheid als een koe: lachen is gezond en we doen het veel te weinig in deze verzuurde maatschappij. Neem jezelf niet te ernstig, leer om te lachen met de avonturen die je dagelijks beleeft. Lach wanneer bestuurders boos worden op jou omdat je de maximumsnelheid respecteert. Lach wanneer je jouw teen aan de tafelpoot stoot. Lach wanneer je de soep laat aanbranden. Studies tonen aan dat lachen een van de weinige activiteiten is die elektrische impulsen in alle delen van de hersenen stimuleert en belangrijke gelukshormonen vrijgeeft. Wanneer heb jij voor het laatst gelachen? Echt gelachen tot je pijn in je buik had of in je broek plaste? Niet voor niets bestaat er zoiets als lachyoga, want het is een heel krachtig medicijn.

Vandaag gaan we grappen opzoeken, verzamelen of bedenken en ze dan aan elkaar vertellen. Men kan zelfs een gezellige avond organiseren met stand-up comedy of karaoke of gekke bekken trekken. Wie alleen is, kan YouTube opzetten en comedy shows of prank programma's bekijken.

DAG 10: Natuurwandeling.

Nature isn’t a place to visit. It’s home.
(Gary Snyder)

Gemiddeld sterft zestig tot zeventig procent van de nieuw aangemaakte neuronen af. Volgens Brant Cortright dienen we in een 'verrijkte' omgeving te leven om de overlevingskansen van de neuronen te vergroten. Een verrijkte omgeving omvat veel beweging, aanraking (knuffels), voldoende slaap, vaak in de natuur zijn, nieuwe dingen doen op nieuwe plaatsen met nieuwe zintuiglijke stimulatie, en muziek (waaronder ook stilte en natuurlijke geluiden). Geluid is een trilling op een frequentie die de hersenen kunnen verwerken via sensorische receptoren in de oren. Materie = energie = trilling = frequentie = vibratie = muziek. Men kan in feite zeggen dat planten en Mensen technisch gezien muziek zijn die een zichtbare vorm heeft aangenomen. De vibratie van de natuur is perfect en harmonieus met een frequentie van 528 Hertz. Mensen (als onderdeel van de schepping) resoneren perfect met de frequentie van de natuur.

Het is duidelijk dat er talloze voordelen zijn om in de natuur te zijn en/of te wonen. Denk aan bosbaden of shinrin yoku, de voordelen op fysiek en psychologisch vlak zijn enorm. Vandaag maken we tijd voor een superleuke, boeiende en inspirerende natuurwandeling. Zoek een mooi bos dat wordt bevolkt door oude en machtige, zuurstof producerende bomen en laat je volledig gaan. Ruik aan de bloemen, klim in een boom, luister naar de vogels, knuffel een boom, wees helemaal aanwezig in het bos. Zet je longen en alle zintuigen open, wandel lang en kijk goed rond. Neem een picknick mee en luister naar de vogels en het geritsel terwijl je eet.

Ga samen op speurtocht. Neem een ​​schoenendoos mee en verzamel alles waar je toe aangetrokken bent. Een gekke steen, een grillige tak, een afgevallen blad, een stuk hout,... Kijk er echt naar en neem nota van al de (im)perfecties. Geniet van de texturen. Gebruik al je zintuigen om het te verkennen. Verzamel elk vijf voorwerpen voordat je weer bij elkaar komt en samen naar de natuurlijke schatten kijkt. Wat is hun verhaal? Gebruik je fantasie. Andere bos activiteiten: natuurfoto's maken, ingrediënten verzamelen om natuurlijke verf te maken, foerageren, kamperen, fitness oefeningen en forten en holen bouwen. Bedank daarna de natuur voor haar perfecte speeltuin.

DAG 11: Dieren selfies.

Dieren zijn onze medebewoners op de planeet en in veel gevallen ook goede vrienden voor het leven. Er zijn ontelbare verhalen bekend van dieren (zowel wilde als tamme) die Mensen beschermen, helpen en zelfs hun leven redden. Dieren zijn geweldig en in veel opzichten ook spiritueler als je hun onvoorwaardelijke liefde in rekenschap brengt (vooral bij honden goed te merken). Het is ook algemeen bekend dat een huisdier tal van voordelen brengt waaronder vriendschap, trouw, steun en een uitstekende remedie is tegen eenzaamheid en depressie. Vandaag gaan we selfies van dieren nemen. Begin met je eigen huisdieren en ga er dan op uit om de kat van de buurman op foto te zetten en al de andere dieren die je kunt spotten tijdens je wandeling. Hou eventueel een prijskamp voor de meest originele dieren selfie, en de grappigste, de schattigste, de mooiste,...Ondertussen kun je ook jouw telepathische krachten oefenen. Lukt het om te communiceren met hen, begrijp je hun lichaamstaal en geluiden? Wat zeggen ze? Hou een gesprek met een (huis)dier en deel het met je familie.

DAG 12: Het soepele lichaam spel.

Iedereen weet het: (veel) bewegen is gezond, het houdt het lichaam in conditie, brengt rust in het hoofd en stimuleert de productie van serotonine (het gelukshormoon). Dat is een essentiële neurotransmitter die tal van taken ondersteunt zoals het verbeteren van het geheugen en het harmoniseren van gemoedsstemmingen. De beste manieren om het serotonine gehalte te verhogen, zijn zonlicht, massages, positieve gedachten en ... sporten. Maar vandaag doen we het wat rustiger. Elk om beurt gaan we gekke vormen maken met het lichaam. Wie toevallig het Twister spel in huis heeft, kan dit eventueel gebruiken. Test je fantasie en beweeglijkheid door ideeën op te schrijven, ze in een pot doen en dan om de beurt er eentje uit te nemen en de uitdaging aan te gaan.

DAG 13: De miljonair mindset.

Het universum is onbegrensd, de natuur kent geen gebrek. Overal waar je kijkt in de natuur zie je overvloed: ontelbare grassprieten, vogels in de lucht, bladeren aan de bomen, bloemen in de wei, zaden aan de planten. Ook geld is er in overvloed, het is gewoon energie zoals al het andere. Maar hoe kunnen we onze frequentie verhogen om op dezelfde trilling te komen waar financiële overvloed vanzelfsprekend is? We weten dat een zaadje tijd nodig heeft om te ontkiemen en te groeien en dat het ook de juiste condities en voedingsstoffen vereist. Zo heeft ook een verlangen, een droom of een spiritueel zaadje tijd nodig om tot manifestatie te komen. En de belangrijkste voedingsstoffen zijn dankbaarheid en een verhoogde, positieve vibratie. Je dient op dezelfde frequentie te vibreren als het spirituele zaad, je voelt je net alsof jouw droom of verlangen al werkelijkheid is, waardoor het universum jouw vibratie zal manifesteren.

Vandaag gaan we spelen met de energie van geld. Als je een miljoen euro had, waar zou je het dan aan uitgeven, wat zou je er mee doen? Je kunt kijken in tijdschriften of on line foto's verzamelen. Je kunt de wildste dromen realiseren want er is nu geld genoeg. Dat is uiteraard niet letterlijk zo, maar dat weet het universum niet, want het gaat af op wat jij vibreert. Deze oefening gaat vooral over het krijgen van de 'feel good' frequentie, over plezier maken en zo veel lachen als je kunt nu je rijk bent en kan doen wat je wenst. Stel vragen als: 'Hoe zou je je voelen als je dat nu had? Wat zou je daarna doen? Welke reis zou je maken? Enzovoort. Men kan de oefening educatiever maken door met de kinderen ook te praten over investeringen enzo, maar dat is absoluut niet nodig. Ga gewoon uit de bol en fantaseer over wonen in een kasteel of een ruimtereis maken...

DAG 14: Het 34 seconden spel.

It's your mind that creates the world.
(Boeddha)

Om een saboterende en beperkende ​​ overtuiging in zichzelf te veranderen, dient men bewust nieuwe gedachten in het onderbewuste te planten, bvb. via affirmaties en langdurige herhaling. Deze positieve en hoger vibrerende en bevrijdende gedachten en aannames kunnen dan de persoonlijke spirituele ontwikkeling steunen en zelfs de wereld helpen transformeren wanneer de gedachten ook omgezet worden in acties en daden. Verschillende studies bevestigen dat een gezamenlijke meditatie door een grote groep Mensen de criminaliteit in een regio met wel 20% laat dalen. Wanneer slechts één procent van de bewoners in een straat of stad dagelijks mediteren, wordt de rust in de omgeving al groter en de criminaliteit minder. Dat meditatie een positief effect heeft op de hersenen en de gezondheid is inmiddels, ook wetenschappelijk, vele malen aangetoond. Mensen die mediteren zijn gelukkiger, rustiger en gezonder.

Vorige keer was er de opdracht om 17 seconden lang een gelukkige gedachte te visualiseren. Makkelijk toch? De uitdaging voor vandaag is dezelfde...maar dan dubbel zo lang. Begin met jouw favoriete geluksplek te visualiseren en houd het beeld of de gedachte 34 seconden vast. Natuurlijk zal je geest beginnen afdwalen (tenzij je vaak mediteert en geleerd hebt om te focussen en je te concentreren).  Hopelijk dwaalt je geest af naar een andere goed voelende gedachte. Indien niet, kies dan bewust een positieve gedachte. Het doel van de uitdaging is om lang genoeg in vrede te zijn en gelukkige gedachten te denken zodat jouw vibratie hoger en positiever kan worden terwijl het piekeren en het zich zorgen maken, verdwijnen. Het is als een mini meditatie die je telkens kunt gebruiken wanneer je overmand wordt door negatieve gedachten en beslommeringen. Blijf blij denken. Er is eventueel een bijkomende mindfulness oefening. Wat gebeurt er precies wanneer je geest afdwaalt? Ben je daar nieuwsgierig naar? Wat gebeurt er in de hersenen? En in het lichaam? Kun je een neutrale, onbewogen getuige zijn van jouw wispelturige gedachten?

DAG 15: Een steen als vriend.

Kinderen zijn dol op dit spel. De opdracht is om naar buiten te gaan en de meest interessante, unieke, grappige of schattige steen te vinden. Die kun je dan een naam geven en bij je houden als gelukssteen. Telkens je de steen dan voelt of opmerkt, kan het een herinnering zijn om dankbaar te zijn of een positieve gedachte te kiezen. Rond zoeken naar stenen is fascinerend en ook gezond. Je bent buiten in de natuur, het is leerrijk (je kunt zelfs een mineralen verzameling beginnen) en je komt andere Mensen tegen om een praatje te maken. Maar je kunt nog meer doen met stenen. Ze beschilderen met mooie kleuren en er een positieve boodschap of bericht op schrijven en daarna de steen terug ergens buiten leggen. Die wordt dan gevonden door een toevallige voorbijganger die glimlacht als hij jouw berichtje leest. Op een plaats waar veel stenen zijn, kun je er enkele uitzoeken en ze op elkaar stapelen zodat ze in evenwicht blijven. Wie maakt de hoogste toren of mooiste brug? Stenen stapelen is een heel meditatief spel, het brengt rust en leert geduld, het is een echte kunst. Deze man maakt ter plaatse kunstwerkjes met de stenen die er liggen. 

DAG 16: Ademen is leven.

As long as you are breathing, there is more right with you than wrong with you.
(Jon Kabat- Zinn)

Een Mens ademt zo'n 22.000 keer per dag, maar bijna niemand is zich bewust van de ademhaling. Het gebeurt op automatische piloot, het is een overlevingsinstinct van het lichaam. Wanneer was je voor het laatst bewust van jouw ademhaling? Wanneer was de laatste keer dat je een boom bedankte voor de zuurstof die hij produceert waardoor je kunt ademen en leven? Wanneer was je dankbaar voor je perfect werkende longen? Er is ongelooflijk veel onderzoek gedaan naar de voordelen van bewust ademen. Reeds duizenden jaren kent men de positieve effecten van ademtechnieken op lichaam en geest, waaronder verlichting van pijn, angst en stress, evenals spirituele verlichting. In India noemt men het pranayama (beheersing van de adem).

Door te ademen worden zuurstof en voedingsstofrijke vloeistoffen door het lymfestelsel gepompt en worden gifstoffen weggespoeld. De fysieke beweging van de (buik)ademhaling masseert ook de lever, nieren, darmen en gewrichten van de wervelkolom om alles gezond, soepel en goed gesmeerd te houden. Wanneer we echter angstig, gestrest of overstuur zijn dan spant de buik zich op en vermindert de goede werking van de grotere spieren wat voor pijn kan zorgen. Het zachte stijgen en dalen van borst en buik door de adem stimuleert het parasympathische zenuwstelsel en laat kalmerende hormonen door het lichaam stromen. Er bestaan tientallen ademtechnieken elk met specifieke werking. De 5/7 techniek is een geweldig hulpmiddel om stress en onrust aan te pakken en meer zelfbeheersing te krijgen. Ook helpt het om opnieuw te leren bewust te zijn van de ademhaling. We ademen 5 tellen in door de neus en ademen dan 7 tellen uit door neus of mond. Doe het rustig en liefst met een diepe buikademhaling en gedurende enkele minuten.

DAG 17: Willekeurige vriendelijkheid.

The point is not to pay back kindness but to pass it on.
(Julia Alvarez)

De wet van aantrekking werkt beter wanneer zowel je gedachten, je gevoelens als je acties in harmonie zijn met wat je wenst te manifesteren. En (zoals gezegd) een bekende truc is om je nu al te voelen alsof jouw verlangen reeds werkelijkheid is geworden. Dit kan geleerd en geoefend worden door dankbaar te zijn voor wat je al hebt, door dankbaar te ontvangen wat je krijgt en door onvoorwaardelijk te geven. Een vriendelijke daad verhoogt de niveaus van dopamine in de hersenen wat een natuurlijke high geeft. Willekeurige daden van vriendelijkheid behoren zonder twijfel tot de belangrijkste activiteiten bij het onderhouden van relaties en het opbouwen van banden. Naarmate je het principe van echte overvloed beter begrijpt, begin je te zien dat geven net zo belangrijk is als ontvangen. De uitdaging voor vandaag is het verspreiden van vreugde door iets aardigs te doen voor een willekeurig persoon. Wie weet ontstaat er een kettingreactie als die persoon op zijn beurt ook iets aardigs doet voor iemand anders.

Enkele voorbeelden: een kop koffie kopen voor een vreemde, een klein geschenkje aan je leraar geven, vriendelijke boodschappen achterlaten in een bibliotheekboek of onder een ruitenwisser, een bejaarde helpen met boodschappen dragen,...Vriendelijkheid heeft geen prijs. En bedenk ook dat het niet zozeer de daad zelf is die telt, maar de gedachte en intentie achter de daad. Daar zit de hoge frequentie, met name het altruïsme, de dienstbaarheid, de liefde. Iets vriendelijks doen met een zuur gezicht of tegen je zin, werkt niet. Vergeet niet dat we pas goede dingen aantrekken in ons leven als we ons zelf goed voelen. Zo kun je een ​​positief spoor van vriendelijkheid starten die uiteindelijk tienvoudig naar je terugkeert (maar dat is niet de reden waarom je het doet).

DAG 18: Klein beginnen.

If you can see it in your mind, you can hold it in your hand.

(Bob Proctor)


Een sterke bewering van Bob Proctor. Want soms lijkt het manifesteren van een verlangen gewoon onmogelijk. Probeer maar eens 1 miljoen euro te manifesteren. Zelfs als je heel sterk naar iets verlangt en heel hard probeert om positief te blijven en erin te geloven, toch zitten er in het onderbewuste allerlei obstakels en blokkades die de manifestatie kunnen tegenhouden. Allerlei diepgewortelde overtuigingen en conditioneringen uit het verleden belemmeren de creatiestroom. Zoals (in verband met geld): 'je moet hard werken om je geld te verdienen', 'je krijgt niets voor niets in het leven', 'geld maakt niet gelukkig', 'rijkdom is enkel voor wie rijk geboren wordt',...Deze vaak onbewuste programma's overschrijven jouw intenties en saboteren de manifestatie. En dan is het vaak moeilijk om in een positieve vibratie te blijven. Er ontstaat een gevoel van hopeloosheid waardoor het bijna onmogelijk is om optimistisch naar de toekomst te kijken. Dit veroorzaakt dan angst, onrust, twijfel en een negatieve gedachtespiraal waardoor de vibratie lager wordt en het creëren mislukt. De oefening voor vandaag is klein beginnen. Als je diep van binnen niet echt gelooft dat het mogelijk is om een ​​miljoen euro te manifesteren, begin dan met 100 euro of 10 euro of 1 euro. Of met een koffie? Of een leuk sms berichtje?

De bedoeling is om het universum een bevestiging te vragen dat de wet van aantrekking echt wel werkt. Denk aan iets kleins dat (wanneer het werkelijkheid wordt) een duidelijke boodschap is dat het universum luistert. Men kan dit samen met het gezin oefenen. Een bekende oefening is het vragen/creëren van een vrije parkeerplaats dicht bij de winkel waar je boodschappen wilt doen. Het kan goed zijn elkaar niet vooraf te vertellen wat je wilt manifesteren totdat het werkelijkheid is geworden.  Zo kan niemand tussenkomen in de visie van iemand anders. Door je verlangens voor jezelf te houden, bescherm je het gedachtebeeld tegen spot en negatieve, ondermijnende kritiek. Maak het beeld en de visualisatie in je hoofd zo levendig en realistisch mogelijk waardoor het universum niet anders kan dan je verlangen in realiteit omzetten. Hoe ziet het eruit als je het hebt? Hoe zal het voelen? Hoe zal het ruiken? Maak het beeld alsmaar duidelijker en wees ervan overtuigd dat je het al hebt. Maar klein beginnen is vandaag de boodschap.

Dag 19: De kracht van het hart.

Het hart is het grootste elektromagnetische veld van het lichaam (wetenschappelijk vastgesteld), vele malen sterker dan het brein. Het klopt vanaf de geboorte tot aan de dood gedurende dag en nacht en onafgebroken 24/7. Het is de zetel van de ziel (jivatman) waar emotionele informatie wordt gecodeerd en waar liefde huist als sterkste genezingsfrequentie. Wist je dat het hart op een ander ritme klopt wanneer we ons gelukkig en geliefd voelen. Maar hoe vaak ben je echt dankbaar voor dit prachtige orgaan? Voel nu je hart. Let op het ritme. Kun je het voelen en mee tikken? Ren de trap op en af en voel nu opnieuw je hart. Is het ritme anders? Gebruik nu de 5/7 ademhaling, leg je hand op het hart en voel hoe de hartslag verandert en vertraagt. Stel je voor dat het elektromagnetische veld (aura) dat uit je hart komt vredig en harmonieus is. Geniet van het leven hier en nu in dit moment. Gewoon zijn, niets hoeft of moet, gewoon aanwezig zijn met wat is.

DAG 20: Brein training.

De overgrote meerderheid der mensheid heeft nu toegang tot mobiele telefoons, computers, tablets, en allerlei smart technologie. Het maakt enerzijds het leven eenvoudiger, de connectie met anderen directer (en virtueler) en de toegang tot kennis/inzicht (data) zo groot dat we sneller evolueren (ontwaken) dan ooit in de geschiedenis is voorgekomen. Maar anderzijds leidt een te grote afhankelijkheid aan digitale apparaten tot een terugval van de cognitieve vaardigheden. Het geheugen gaat achteruit, de aandachtsspanne verkleint spectaculair, de lees- en schrijfvaardigheid vermindert, de rechter hersenhelft (creativiteit) raakt onderontwikkeld. Er is een goeie reden waarom de CEO's van de grote technologiebedrijven, zoals Apple en Facebook, hun kinderen weghouden van smartphone en schermen. De ontwikkeling der verbeelding is erg belangrijk bij het manifesteren van verlangens. Vandaag doorbreken we de digitale verslaving en gaan we old skool spelletjes doen. Enkele voorbeelden.

° Het klassieke ja/nee antwoordspel: om beurten beantwoord je vragen van de medespelers maar je mag niet antwoorden met 'ja' of 'nee'.
° Het verhalenspel: ga samen zitten en verzin om de beurt een zin voor een verhaal. Maar je dient wel alle vorige zinnen opnieuw te vertellen voor je een zin toevoegt. Voorbeeld: speler 1: 'De rivier stroomde bruisend over de rotsen'. Speler 2: 'De rivier stroomde bruisend over de rotsen. Plots verscheen er een kabouter op de oever'. Speler 3: 'De rivier stroomde bruisend over de rotsen. Plots verscheen er een kabouter op de oever. Hij sprong op een rots en begon wild te dansen'. En zo verder.
° Het 'zoek de verschillen' spel: een persoon of team verlaat de kamer terwijl de anderen enkele veranderingen aanbrengen (een vijftal bvb.) zoals een lamp verplaatsen. Wie heeft het beste geheugen en kan de wijzigingen ontdekken?  
° Er zijn nog vele tientallen andere spelletjes die het geheugen en de creativiteit trainen.
° Nog meer leuke activiteiten voor een digitale detox: tekenen, schilderen, knutselen, handwerk, koekjes bakken, aerobics, yoga,...

DAG 21: Plan je dag.

Veel beoefenaars van de wet van aantrekking kennen en gebruiken deze techniek. Het is simpelweg het vooraf plannen/creëren van je dag zodat de komende dag precies verloopt zoals jij dat wenst. Je kunt de dag visualiseren en overlopen terwijl je nog in bed ligt s'morgens. De bedoeling is om een positieve en succesvolle perceptie en frequentie op je komende dag aan te houden. Onthoud dit: waar je ook denkt, elke gedachte is letterlijk vooruit plannen, of je daar nu bewust van bent of niet, maakt niet uit. Gedachten zijn krachten. Welke gedachten denk jij en welke ervaringen trek je daarmee aan? Welke zaadjes plant je in de geest? Creëer jouw toekomst door bewust die gedachten en gevoelens te kiezen die goed voelen en vibreren op de frequentie van jouw verlangen of droom.

Begin de dag met een positief gevoel omdat je gewoon weet dat er vandaag echt iets geweldigs gaat gebeuren. Overloop dan even waarom vandaag een goede en wonderlijke dag is. Een unieke dag die je nooit hebt gehad en nooit meer terugkomt. Ook de kinderen kunnen meedoen en hun dag uittekenen en aan elkaar beschrijven. Bij deze activiteit draait alles om het beginnen van de dag met een hoge en verwachtingsvolle vibratie waardoor mooie dingen naar je toe kunnen komen.

DAG 22: Het spel van verwondering.

We weten ondertussen dat alles energie is en een bepaalde frequentie heeft. Ook de hersencellen én de gedachtegolven wekken trillingen op in het lichaam die frequenties uitzenden in het kosmische veld die dan energieën aantrekken met dezelfde frequenties. Jouw leven hier en nu is een gevolg, een reflectie van alle vorige frequenties en energieën die je hebt uitgestuurd. We kunnen beginnen met dankbaar zijn omdat het universum altijd luistert naar de gedachten en gevoelens die we uitzenden. Het is goed om te weten dat we zelf medeverantwoordelijk zijn voor wat ons overkomt en hoe het leven verloopt. Dat legt de kracht (tot verandering) terug bij onszelf. Zo wordt het leven een spannende avonturenroman waar we zelf het script van helpen meeschrijven. Vandaag gaan we waarderen hoe wonderlijk het wel is dat we leven op deze mooie blauwe planeet vol schitterende natuur. We gaan bewust zijn en verwonderd worden over de 'kleine' dingen in het leven. Het onkruid dat zich een weg baant door het asfalt, de perfecte yogahoudingen van een kat, de grillige baksteen in de muur,...Op een diep niveau is alles perfect zoals het is. Leer om terug bewust en verwonderd te worden over de kleine en mooie dingen des levens. Wie is aanwezig genoeg om die op te merken?  

DAG 23: Reuk training.

Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.
(Albert Einstein)

Steeds meer onderzoekers beweren dat de wereld die we zien en ervaren in feite een 'illusie' is (virtuele realiteit), een droom in Bewustzijn gecreëerd door onze verbeelding. Iedereen ervaart een andere, persoonlijke realiteit afhankelijk van de vibraties (gedachten, gevoelens, overtuigingen) die in het verleden werden uitgezonden en ook afhankelijk van de manier waarop de individuele mind de wereld waarneemt (perceptie). Alles wat we zien, horen, ruiken, proeven, betasten...buiten ons, is een constructie van de hersenen op basis van signalen die ontvangen worden via de zintuigen. De reukzin is daarbij een buitenbeentje want het is als enige zintuig direct verbonden met het limbisch stelsel, het oerdeel van de hersenen waarmee we voelen, herinneren, begeren en gemotiveerd raken. Daarom kan een bepaalde geur déjà vu belevenissen en herinneringen uit het verleden oproepen. De reukzin is het enige zintuig dat geen cognitief proces doorloopt en ook in staat is gevoelens te detecteren. Het zweet van iemand die gelukkig is, ruikt anders dan van iemand die bang is en zal dan ook verschillende reacties teweegbrengen. Vandaar dat het reukzintuig het meest emotionele, intuïtieve zintuig is. Gemiddeld kan een Mens 10.000 geuren herkennen en herinneren. Het moeilijke zit hem vaak in het kunnen benoemen van wat we precies ruiken en daar de woorden voor vinden. Verschillende onderzoekers hebben bewezen dat bepaalde geuren de gemoedstoestand kunnen veranderen. Bvb. de geur van vers gebakken brood maakt Mensen vriendelijker.

Vandaag gaan we het reukvermogen stimuleren en verwennen. Dit kan op vele manieren. Verse lakens op de bedden leggen, aardbeien eten, koekjes bakken, essentiële oliën verstuiven, de natuur intrekken en bosgeuren ruiken. Of maak er een spel van door elk om beurt de ogen te sluiten en te raden welk object onder jouw neus wordt gehouden.

DAG 24: Het wonder van meditatie.

Dromen komen nooit te laat want ze blijven altijd aanwezig in jouw bewustzijn wachtend op het juiste moment. Wees klaar en bereid om te ontvangen en om gepaste actie te ondernemen die het verlangen dichterbij brengt. De miljarden neuronen in de hersenen construeren en reconstrueren alles waar het bewustzijn om vraagt. Zo wordt alles twee keer gecreëerd, eenmaal in de geest en vervolgens in de fysieke wereld. Nicola Tesla, ooit de slimste Mens op Aarde (volgens Einstein) zei: 'Ieder levend wezen is een motor die is afgestemd op het raderwerk van het universum. Als je de geheimen van het universum wil kennen, denk dan aan energie, frequentie en vibratie. Het mentale vermogen is een geschenk van de Schepper en wanneer we de geest concentreren op de waarheid, dan stemmen we af op deze grote kracht. Mijn hersenen zijn slechts een ontvanger. Het universum bevat een kern waaruit we kennis, kracht en inspiratie verkrijgen.' Abraham Hicks beweert dat een rustige geest en meditatie helpen om de bewustzijnsvibratie in ontvangstmodus te krijgen. Zo is de geest in staat om inspiraties, gedachten en acties rechtstreeks uit het universum te ontvangen die zullen leiden tot de manifestatie van onze verlangens. Visualisatie is het uitsturen van frequenties van aantrekking, terwijl meditatie het proces na visualisatie is waardoor lichaam en geest stil genoeg worden om communicatie vanuit het universum te horen en te voelen.

We richten ons vandaag op het rustig en stil maken van de altijd bezige denkgeest zodat we dieper in het Zelf kunnen luisteren en horen. Meditatie heeft tal van bewezen voordelen, het bevordert een toestand van innerlijke vrede, ontwikkelt de wil en verbetert de focus. Er zijn vele technieken en op YouTube staan honderden geleide meditaties. De eenvoudigste manier is om een ​​stip in het midden van een stuk papier te tekenen en ernaar te kijken. Laat het lichaam ontspannen, adem rustig en diep. Als de gedachten afdwalen (wat onvermijdelijk is), breng dan gewoon de aandacht terug naar de stip. Telkens opnieuw. In het begin kan dit een grote uitdaging zijn maar door dagelijks te oefenen zal de concentratie groter worden en de gedachten steeds minder. In plaats van een stip kun je ook een ​​kaarsvlam gebruiken. Kies een bijenwaskaars (zachter licht), steek ze aan en kijk naar de vlam.  Wanneer je gedachten afdwalen, breng dan de aandacht gewoon terug naar de vlam. Focus opnieuw en laat de gedachten voorbijgaan.

Indien dit bevalt en goed gaat, kun je een diepere meditatie kiezen om de energieën in je lichaam op één lijn te brengen en de hogere vermogens van je geest te verbeteren. Ga comfortabel zitten met een rechte rug en sluit de ogen. Concentreer je op de ademhaling en het gebied tussen bovenlip en neusingang. Voel hoe de lucht in en uit de neus en het lichaam stroomt. Forceer de adem niet, blijf gewoon rustig ademen op jouw natuurlijk ritme en wordt toeschouwer van de ademhaling. Wanneer gedachten, gevoelens of lichamelijke gewaarwordingen je afleiden, laat ze gewoon voorbijgaan en focus terug op je adem. Dat is alles. Je bent gewoon een neutrale getuige zonder oordeel van wat er gebeurt met en in je lichaam. Allerlei energieën (gevoelens, gedachten, gewaarwordingen) komen op en verdwijnen ook wanneer je ze geen aandacht geeft. Vandaar de focus op de ademhaling zodat je niet geneigd zou zijn om er aandacht aan te geven. Sommigen verkiezen te focussen op een geluid, een woord of een mantra in plaats van de ademhaling. Probeer het uit en zie wat werkt voor jou.

DAG 25: Liefde laat de wereld draaien.

Men zegt soms: 'Geld maakt niet gelukkig', maar in wezen is geld gewoon energie waar je leuke dingen mee kunt doen en kunnen we de negatieve lading die er vaak opzit, weghalen. Er is meer dan genoeg voor iedereen, we leven in een wereld/universum van overvloed, niettegenstaande bepaalde groepen ons laten geloven dat er schaarste is. Om (financiële) rijkdom aan te trekken dien je alvast een gezonde en positieve visie op geld te hebben.

De uitdaging van vandaag leert je om tevreden te zijn met wat je hebt en te geven wat je kunt (geven en ontvangen zijn één, wat je geeft, komt vroeg of laat naar je terug). Het gaat om kleine dingen en bedenk dat fysiek geld niet nodig is bij het verspreiden van overvloed. Iedereen kan liefde geven, bovendien is liefde veel krachtiger dan geld en de sterkste trillingsfrequentie in het universum. Als je niets fysieks kunt of wilt geven (een aalmoes aan een bedelaar), geef dan niet-fysieke dingen zoals een glimlach aan een vreemde. Denk aan iemand en stel je die persoon gelukkig en glimlachend voor. De opdracht voor vandaag is om iemand te contacteren met wie je al lange tijd niet gesproken hebt. Een familielid, een vriend, een collega,...Bel om even hallo te zeggen, bedankt of ik hou van je. 

DAG 26: Het 68 seconden spel.


Jawel, nogmaals deze oefening. Maar vergeet niet dat het bewust vasthouden gedurende slechts 17 seconden van goede, positieve gedachten voldoende is om je vibratie te verhogen. En vandaag voeren we dit op tot 68 seconden, iets meer dan een minuutje. Het lichaam werkt altijd om de gezondheid te behouden. Een ziekte wijst op een verstoring in de mentaal/emotionele systemen. Een belangrijke factor bij 90% van de ziekten zijn de hoge stress niveaus die de meeste Mensen voortdurend ervaren. Sommigen realiseren zich niet eens dat ze gestrest zijn, omdat het de algemene norm is geworden. Daarom is het essentieel om regelmatig naar je gelukkige plek te gaan en positieve gedachten te denken, niet enkel om je vibratie te verhogen maar ook om het stressniveau te verlagen.

DAG 27: Laat het gaan, laat het los, laat het stromen.

Your home is an affirmation of the life you desire.
(Inessa Freylekhman)

De voorbije dagen lag de focus vooral op de eigen, persoonlijke energievelden, maar een belangrijke energetische factor is het huis waar je woont. Naarmate je eigen frequentie verandert naar een meer positieve vibratie zal ook de drang om fysieke objecten in huis en werkplaats (of Mensen in je vriendenkring) te vervangen, sterker worden. Dit is volkomen normaal en een indicatie dat jouw energie is veranderd. In het Oosten kent men Feng Shui of het idee dat jouw leefruimte ook jouw leven weerspiegelt, en omgekeerd. Via de Feng Shui technieken en ingrepen probeert men om universum, aarde en Mens te verbinden en in harmonie te houden. Volgens Feng Shui hebben alle objecten een energie (genaamd Chi), die kan worden gemanipuleerd om geluk, rijkdom, liefde en kansen in je huis aan te trekken. We weten ondertussen dat het hele universum gemaakt is van vibrerende energie en de vorige oefeningen hielpen om de vibratie van het fysieke lichaam te verbeteren en dat met anderen te delen. Nu gaan we dit verder versterken door een stroom van positieve energie in huis te brengen.

En we beginnen met een lente schoonmaak. Het hele huis krijgt een beurt en alles wat je niet langer gebruikt, vliegt eruit. Deze reorganisatie en opkuis zal de oude, stagnerende energie vrijmaken en plaats ruimen voor nieuwe, verfrissende energieën. Open ramen en deuren voor frisse lucht en energiestromen, open de gordijnen voor natuurlijk licht, zet wat muziek op en ruim het huis op. Positieve energie kan niet stromen als er blokkades in de weg staan. Open de voordeur (de mond van Chi) en stel je voor dat jij de Chi bent die naar binnen stroomt door gangen en kamers. Zijn er blokkades of obstakels onderweg? Als dat het geval is, kun je ze verwijderen of verplaatsen, anders kan de Chi niet doorstromen. Er zijn tal van boeken en websites die Feng Shui (of Vastuu, de Indische variant) uitleggen en handige tips geven betreffende de inrichting van huis, kantoor of klaslokaal. Naast het verplaatsen van meubels en het wegdoen van rommel kun je ook werken met kristallen en planten. Populaire Feng Shui kristallen zijn bergkristal (wissen, beschermen en versterken van het energieveld), rozenkwarts (genezend kristal voor zachte, liefdevolle energie), amethist (bevrijden van negatieve of muffe energieën en het vrijgeven van zuiverende, kalme en spirituele energie), jade (de steen van rijkdom en overvloed), tijgeroog (de meester beschermer en transformator van negativiteit). Ook planten veranderen de energie in huis, ze zuiveren de lucht, weren straling van buitenaf en brengen leven in het huis.

DAG 28 : Affirmaties.

Wanneer je verzuimt om zelf je onderbewuste te voeden, dan zal het geprogrammeerd worden door de gedachten en energieën van anderen (de media, de school, de kerk, de overheid,...). Affirmaties (of bevestigingen) zijn een eenvoudige manier om het onderbewustzijn te laten weten wat je wenst en wie je bent. Het zijn korte, krachtige zinnen die voortdurend herhaald worden tot ze diep zijn doorgedrongen in het onderbewuste waar ze het elektromagnetische veld beïnvloeden. Het zijn positieve spreuken opgesteld in de tegenwoordige tijd en in de eerste persoon.

Vandaag ga je affirmaties maken voor jezelf en het hele gezin kan meedoen. De meest eenvoudige affirmaties beginnen met 'ik ben' of 'ik heb' gevolgd door een zin waar je echt opgewonden en blij van wordt. Je kunt ze elke dag (met de hand) 21 maal of meer opschrijven en/of ze zo vaak herhalen als je kunt. Sommige spreken ze in op een recorder en laten ze (quasi onhoorbaar) afspelen tijdens de nacht.  Ik ben vol energie. Ik heb echte vrienden die mij steunen. Ik ben overvloed. Ik heb een veilige en gelukkige thuis. Ik ben gezond en heb een sterk lichaam. Ik ben dankbaar dat er continu geld naar me toekomt. Ik denk altijd gelukkige gedachten. Je kunt ook affirmatie kaartjes maken en ze bij je houden en die regelmatig tijdens de dag voorlezen aan jezelf.   

DAG 29: De positieve portfolio.

Weet dat niet elke dag leuk en spannend wordt en dat is ook niet de bedoeling. Er zullen dagen zijn waarop men zich gewoon down en ongelukkig voelt. Zijn het de hormonen, een nachtmerrie, kosmische energieën, een broeiende ziekte, duistere mediaberichten,...wie weet? Maar alles gaat voorbij, zowel goede als slechte dagen, en in essentie blijven we altijd de perfecte wezens die hun eigen realiteit kunnen creëren. Zelfs al begrijpen we niet waarom we ons slecht voelen, toch kunnen we het aanvaarden, loslaten en doorgaan in de wetenschap dat de zon altijd schijnt achter de wolken.

Op zo'n dag of moment kan de positieve portfolio ons ter hulp komen (ontwikkeld door Barbara Fredrickson). Dit is een verzameling geheugensteuntjes en inspiraties die op een makkelijke manier de vibratie en het goed gevoel verhogen. Een collageboek vol foto's, geschenken, muziek, schrijfsels, brieven, enzovoort waar je doorheen bladert wanneer je een boost nodig hebt. (Zie verder bij bonus). Denk eens terug aan de oefeningen van afgelopen maand. Weet je ze nog allemaal? Welke was jouw favoriet? Waarom? Wat veroorzaakte die onbedaarlijke lachsalvo in het gezin? Heeft iemand zijn vibratie al genoeg verhoogd om een ​​verlangen te manifesteren in de realiteit? Heb je nog meer oefeningen ontdekt?

De oefening voor vandaag is om te beseffen hoe ver je bent gekomen in die maand en om een positieve portfolio te maken vol opbeurende items. Daar kun je ook extra activiteiten in opnemen waarvan je weet dat ze je humeur onmiddellijk verbeteren zoals bepaalde liedjes, een grappig cabaret optreden of een warm bad. In moeilijke tijden van donkerte en duisternis kun je telkens de portfolio erbij nemen en een portie feel good injecties nemen.

Onthoud dus voor vandaag de goede tijden. Neem even tijd om na te denken over wat elk van jullie gelukkig en blij maakt en wat je in de portfolio kunt bijhouden. De portfolio gebruik je dan op de mindere dagen wanneer je fysieke lichaam er gewoon geen zin in heeft of wanneer er donkere wolken in de mind verschijnen. Je kunt ook een beloningsceremonie maken door een lijst van je eigen prestaties en vaardigheden te schrijven in een prijsuitreiking van je leven. Zo kun je dankbaarheid tonen voor de vaardigheden waarmee het universum je heeft uitgerust. Waarvoor kun je een prijs winnen? Deze categorieën kunnen alles zijn waar je in uitblinkt: Mensen aan het lachen maken, altijd verjaardagen onthouden, duizend meter kunnen zwemmen, enz. Op dezelfde manier kun je jezelf tot superheld omtoveren. Wat zou jouw superkracht zijn? Denk na over welke superkrachten je zou kiezen als je de wereld ten goede zou kunnen veranderen. Bijvoorbeeld: de kracht om een praatje te maken met de persoon die altijd alleen is op een feest of op het werk, of de kracht om op te komen voor iemand die het slachtoffer wordt van onrecht, of de kracht om altijd alert te zijn op wie en wanneer iemand je vriendelijkheid nodig heeft.

DAG 30: Partytime.

We zijn op Aarde om te genieten van het leven, de natuur en de medemensen terwijl we ondertussen de lessen van liefde leren. Dertig dagen geleden begon je aan een nieuw hoofdstuk om het leven van je dromen te creëren. Nu is het tijd voor feest. Speel muziek, dans er op los, zing uit volle borst en vier het leven. Muziek is de universele taal. En dansen is wellicht de leukste bezigheid die bestaat. Zet je favoriete muziekjes op en ga uit de bol. Hier is mijn favoriete party band:

Het komt er nu op aan om ook effectief aan de slag te gaan en de oefeningen en tips toe te passen. Zonder actie gaat er niets veranderen. Jij bent de hoofdrolspeler in jouw universum. Sta eens stil bij de vraag waarom je hier op planeet Aarde bent? Is het om te werken in een job die je niet leuk vind en voor stress zorgt? Is het om je zorgen te maken over geld en schulden? Is het om in angst te leven voor oorlogen, virussen en kankers? Nee, je bent hier om plezier te maken en samen met vrienden te co-creëren. Mark Twain zei: 'De twee belangrijkste dagen in je leven zijn de dag dat je geboren wordt en de dag dat je erachter komt waarom'. Herhaal deze dertig dagen zo vaak als je wenst of kies elke dag een paar van je favoriete oefeningen uit. Leer je kinderen de technieken en voordelen van positief denken en vriendelijke acties zodat ze vol vertrouwen, weerbaarheid en veerkracht in het leven staan. Ga door met onbaatzuchtige acties en onvoorwaardelijke dienstbaarheid om zo het collectieve bewustzijnsveld en je eigen vibratie te verhogen.

En wanneer er angst opkomt, kijk dan eerst in jezelf of die angst niet ontstaat omdat je iets gelooft wat niet waar is. Angst of een negatief gevoel kan een signaal zijn dat we verkeerd denken, dat we een onwaarheid als waarheid aanvaarden. Voorbeeld: je denkt dat je onwaardig, zwak of mislukt bent en dat voelt slecht. De reden dat zulke gedachten slecht voelen, is omdat het niet waar is wat je denkt en het lichaam laat weten dat je fout zit via dit slechte gevoel. Men noemt dit het emotioneel gidssysteem en je kunt er meer over lezen in dit bericht: De Innerlijke Gids. De echte waarheid is dat het potentieel in het universum onbeperkt en oneindig is. Laat je niets wijsmaken, alles is mogelijk. We nemen slechts 0,045% van de 'werkelijkheid' waar, we weten zo weinig over dit mysterieuze multidimensionale universum. Dit is de eerste dag van de rest van je leven. En je hebt alles wat nodig is om het leven van je dromen te manifesteren. Rijkdom, gezondheid, liefde, voldoening, vrienden, geluk,...het kan allemaal. De echte vraag is dus: hoe graag wil je echt gelukkig zijn?


Bonus: de positieve portfolio

De positieve portfolio bevat een waaier aan items die refereren aan ervaringen en gevoelens met een hoge vibratie waardoor het makkelijker wordt om zelf in een positieve toestand te komen. Positief ingestelde Mensen zijn veerkrachtig en kunnen de uitdagingen van het leven beter aan. Ze maken zich veel minder zorgen en zien problemen niet als het einde van de wereld maar als boeiende uitdagingen. Zo'n portfolio is als een collageboek vol prettige herinneringen aan opbeurende en positieve gevoelens en emoties. Het is bekend dat er een drempel te overschrijden is om een opwaartse spiraal te kunnen genereren. Die drempel is 3:1. Namelijk 3 positieve gedachten/gevoelens op 1 negatieve. Mensen in een depressie zitten meestal op 1:1 of 1:2, dus meer negatieve dan positieve gedachten/gevoelens.

Dit zijn de tien belangrijkste positieve gevoelens: vreugde (speelsheid), dankbaarheid (creativiteit, schenken), sereniteit (vrede), interesse (ontdekken, nieuwsgierigheid), hoop (inventiviteit, positieve aktie), trots (succes, prestatie), vermaak (amusement, vriendschap, plezier), inspiratie (vaardigheid, uitmuntendheid), verwondering (grootsheid), liefde (vertrouwen, dromen, veiligheid, genieten, gemeenschapsvorming). Je kunt voor elk thema een aparte portfolio maken. Begin met jezelf vragen te stellen over alle tien. Begrijp je wat er precies wordt bedoeld met de gevoelens? Wanneer voelde je deze gevoelens/emoties heel duidelijk en diep? Hoe kwam dat precies, wat gebeurde er? Wanneer was de laatste keer dat je ze voelde? Waar was je toen en wat deed je? Daarna ga je op schattentocht en zoek je voor elke emotie/gevoel allerlei items die dit reflecteren en vertegenwoordigen. Denk aan objecten, foto's, quotes, spreuken, gedichten, liedjes, videoclips, geuren, smaken, kleuren, tekeningen,...Die ga je verzamelen in een mooie doos, boek, presentatiemap,...Hier vind je meer uitleg.

Tips bij het maken van je portfolio.

°° Begin er gewoon aan, het maken van een portfolio is op zich al superleuk en de helft van het plezier.
°° Wees oprecht, doe dit vanuit hart en ziel, voel je niet gedwongen.
°° Neem je tijd om hem samen te stellen, betrek je gezin erbij.
°° Creëer diepte, kies meerdere items per emotie.
°° Vraag aan familie en vrienden om jou een kaartje of email te sturen met enkele zinnen over wat ze het meest appreciëren aan jou. Je kunt dit eerst ook zelf doen naar hen toe.
°° Maak meerdere portfolio's, vergroot je keuzes.
°° Laat de portfolio's evolueren door steeds dingen toe te voegen.
°° Houd er altijd eentje bij de hand, je kunt er dagelijks in kijken en de teksten vele malen lezen.
°° Gebruik de portfolio wanneer je in een neerwaartse en negatieve spiraal zit.
°° Ga er aandachtig en respectvol mee om, met een open hart.
°° Maar hou het speels en licht, begin niet te analyseren.
°° Denk ook na over de 10 gevoelens en wat ze betekenen in jouw leven.
°° Open een andere portfolio wanneer er eentje zijn 'kracht' verliest.
°° Vraag daarna: 'Wat zou ik nu kunnen doen om me zo te voelen?'

En het slotnummer deze keer komt van een klassedame: wanneer stijl, schoonheid en goeie muziek samen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten