25/02/2018

Plant Medicine

You do not have to be good.
You do not have to walk on your knees
for a hundred miles through the desert repenting.
You only have to let the soft animal of your body
love what it loves.
(From 'Wild Geese' by Mary Oliver)Wie de Zoemende Ceders boekenreeks gelezen heeft, is op de hoogte van de richtlijnen die Anastasia deelt met de lezers betreffende tuinieren en vooral dan de unieke manier waarop zaad geïnformeerd wordt over de medische en mentale toestand van de familiedomein bewoners. In dit bericht volgt een samenvatting van de belangrijkste inzichten uit de boeken. Daarna volgen enkele eenvoudige tips (en recepten) om via voeding en planten een gezond en sterk lichaam op te bouwen. Ook de magische wonderplant Cannabis komt aan bod plus de Rick Simpson methode om zelf helende wietolie te maken. We eindigen het bericht zoals gewoonlijk met muziek. Enjoy!
1. Een zaadje als dokter

Deze techniek tot informatie overdracht via planten brengt een energetische en fysieke data transmissie en directe communicatie tot stand zodat planten gerichte en persoonlijke heelmeesters worden. Alle ziekten kunnen door planten en via de natuur genezen worden. De basis voor een hoge weerstand, een sterke immuniteit en een blakende gezondheid is zelf geteelde (biologische, raszuivere en gifloze) voeding en dan vooral groenten, vruchten, fruit, noten en zaden. Medicinale planten en geneeskruiden sturen dan bij wanneer extra ondersteuning nodig is.

Anastasia: “Elk zaadje dat geplant wordt, bevat een enorme hoeveelheid kosmische informatie, onnoemelijk veel groter dan alle door Mensen ontworpen informatiedragers. Zo weet het zaadje tot op de milliseconde nauwkeurig wanneer het weer tot leven moet komen. Het weet wanneer het moet ontkiemen, welke sappen het uit de aarde moet opnemen en hoe het de straling van verschillende kosmische lichamen (zon, maan, en sterren) kan benutten. Het weet ook wat voor soort gewas het moet worden en welke vruchten het moet gaan dragen. Deze vruchten zijn bedoeld als voedsel voor de mensen. Deze vruchten kunnen – veel effectiever en krachtiger dan alle bestaande en in de toekomst nog door Mensen te ontwikkelen medicijnen – helpen met het voorkomen en bestrijden van ziekten van het menselijk lichaam. Het zaad moet daarvoor wel weten in welke conditie dat specifieke lichaam verkeert en voor welke ziekten dat lichaam vatbaar is. Met andere woorden, de plant dient in contact te komen met de betreffende persoon om aan zijn vruchten tijdens het rijpingsproces de juiste hoeveelheid van de benodigde bestanddelen mee te kunnen geven die nodig zijn voor het genezingsproces.”

Hier volgt een werkwijze om de algemene conditie en de gezondheidstoestand van een Mens te downloaden in de zaden. Plus nog enkele andere tips uit de boeken.

°°° Neem 1 of meerdere droge zaden in de mond.
°°° Hou ze gedurende 9 minuten onder de tong (DNA interferentie via het speeksel).
°°° Leg het zaad tussen beide handpalmen en ga blootsvoets staan op de plaats waar je wilt zaaien.
°°° Open de handen en blaas gedurende 30 seconden warme adem over het zaad.
°°° Hef de handen en het zaad ten hemel en laat de kosmische krachten inwerken gedurende 30 seconden.
°°° De 5 elementen zijn nu aanwezig: het zaad is de vuurkracht van ontspruiten, het speeksel is water, de grond is aarde, de adem is lucht, de ether is overal.
°°° Het zaad zal nu op het juiste tijdstip ontkiemen.
°°° Plant het zaad in de grond maar geef niet dadelijk water, wacht bij voorkeur 3 dagen.
°°° Volg de maankalender om de juiste planttijd te kiezen voor bloem, wortel, blad en vruchtgewassen.
°°° Dankzij de informatie overdracht zal het zaad en de opgroeiende plant nu de juiste voedingsstoffen en energieën opnemen uit aarde en hemel om de bewoners te helen en in goede gezondheid te houden.

Plants bring us the love and the nourishing power of the sun.

Extra tips

°°° Onkruid wat opkomt naast de planten heeft een functie en helpt bij beschermen en informeren.
°°° Laat altijd een deel van het onkruid staan, de rest kun je afsnijden en als mulch gebruiken.
°°° Wandel regelmatig (blootsvoets) door de tuin, spreek en mediteer met de planten, raak ze aan.
°°° Eet de geoogste planten en het fruit zo vers mogelijk.
°°° Planten en fruit die groeien uit dergelijke gepersonaliseerde zaden genezen ziekten, vertragen de verouderingsprocessen, verminderen schadelijke gewoonten, verhogen de mentale capaciteiten en zorgen voor innerlijke vrede.
°°° Gebruik bij het planten van scheuten en jonge boompjes de vingers en tenen om de aarde klaar te maken waardoor toxines, zweet en informatie in de grond en wortels komen. Spuug ook wat speeksel in het plantgat.
°°° Plant wat je lekker vind, allerlei fruit, vruchten, groenten, kruiden, noten,...
°°° Laat ook ruimte voor wilde planten en spontaan opkomende gewassen.
°°° Het belangrijkste blijft om de tuin te informeren over jezelf en je toestand via communicatie en interactie. Iedere morgen kun je (blootsvoets) door de tuin lopen en de planten bezoeken en aanraken. Planten (en dieren) houden van menselijk contact. Doe dit nog voor je doucht, zodat het zweet en de toxines die tijdens de nacht zijn vrijgekomen kunnen overgedragen worden.
°°° Ga op een warme ochtend in het gras neerliggen (eventueel naakt) en laat insecten toe op je lichaam. Ze kunnen poriën openen en gifstoffen verwijderen.
°°°  Een natuurlijke vijver op het familiedomein is ideaal om te zwemmen maar ook om het vijverwater over je lichaam te gieten terwijl je tussen de groentebedden staat. Het water zal informatie en lichaamszweet meedragen en in de grond verspreiden.
°°° Voor het slapengaan kun je de voeten wassen (zonder zeep) in een kruidenbadje en daarna het water tussen de planten verspreiden.

°°° Het lichaam is de beste heelmeester, het lichaam weet welke planten en kruiden goed zijn voor jou en wat je het beste eet en (vooral) niet eet om te genezen.
°°° Leer opnieuw luisteren naar je lichaam, de signalen beginnen eerst subtiel maar worden steeds duidelijker wanneer je niet luistert, tot uiteindelijk ziekte ontstaat.

Anastasia: “Er is maar één belangrijke dokter en dat is je organisme zelf. Vanaf het allereerste begin beschikte de Mens over het vermogen om te bepalen welk kruid er op welk moment moest worden ingenomen. Iedereen wist dat op onderbewust niveau. Het lichaam weet hoe we moeten ademen en wat we moeten eten. Het kan ziekten voorkomen nog voordat de symptomen voelbaar zijn. Er is niemand die deze privé arts kan vervangen: jouw eigen organisme, persoonlijk aan jou gegeven door God. Ik vertel je hoe je dat allemaal weer terug kunt krijgen. Als je een relatie opbouwt met de verschillende gewassen in je tuin, zullen zij je verzorgen en genezen. Zij zullen zelf een heel nauwkeurige diagnose stellen en het meest effectieve geneesmiddel produceren dat precies op maat is gemaakt voor jou.”

Extra info uit de boeken

°°° De gezondste, beste en krachtigste voeding is het voedsel wat jijzelf met liefde teelt en verzorgt op een familiedomein.
°°° Lang geleden, tijdens het Vedische tijdperk waren de Mensen en hun huisdieren vegetariërs. Het kwam zelfs nooit in hen op om dieren te doden en ze op te eten. Er was een grote overvloed en variëteit aan plantaardige superfood gewassen op ieder familiedomein, ruim voldoende om iedereen naar behoefte te voeden. Maar op een bepaald moment begonnen de nomadische en rondtrekkende stammen met het eten van vlees omdat ze op plaatsen kwamen waar weinig groeide en ze noodgedwongen hun kuddes slachtten en opaten.
°°° Enkel wat de dieren uit vrije wil afstaan (melk en eieren) wordt als voedsel aanvaard. En dan enkel afkomstig van dieren die lief en zachtaardig zijn en graag delen. De Mens wil geen melk afnemen van een dier die dat helemaal niet wenst.
°°° Vlees werd voor het eerst geconsumeerd door Mensen die niet langer compleet of heel zijn, die de energie van liefde voor een stuk ontberen waardoor ze als het ware ‘gestoord’ en mentaal ziek zijn.
°°° Een Mens die (bewust) in liefde leeft, kan onmogelijk (andere wezens met een ziel) doden.
°°° De Mensen uit het Vedische cultuurtijdperk waren zich ten volle bewust dat voedsel niet alleen het fysieke lichaam in stand houdt, maar ook de ziel vult met bewustzijn. Het nuttigen van voedsel is een informatie overdracht tussen Mens, natuur en universum.2. Laat voeding je geneesmiddel zijn

Hieronder volgt een (persoonlijke) selectie van de beste kruiden, specerijen en planten voor dagelijks gebruik in de keuken. Zie de linkjes voor uitgebreide uitleg en toepassingen. Verderop volgen enkele manieren hoe je al deze planten makkelijk in een dagelijks menu kunt opnemen.

Amandel (Prunus dulcis) Rozenfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden
Avocado (Persea americana) Laurierfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis
Bessen (Ribes & Rubus & Vaccinium)  °°°° Ribes °°°° Rubus °°°° Vaccinium
Brandnetel (Urtica dioica) Brandnetelfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden °°°° Natuurlijkerwijs °°°° Kruidwis
Broccoli (Brassica oleracea italica) Kruisbloemenfamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis
Cacao (Theobroma cacao) Kaasjeskruidfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis °°°°
Cannabis (Cannabis sativa) Hennepfamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden °°°° Natuurlijkerwijs
Chili peper
(Capsicum annuum) Nachtschadefamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden
Citroen (Citrus limon) Wijnruitfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf
Druif (Vitis vinifera) Wijnstokfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis
Gember (Zingiber officinale) Gemberfamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf
Honing en Propolis °°°° Honing °°°° Propolis
Knoflook (Allium sativum) Leliefamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis
Kruidnagel (Syzygium aromaticum) Mirtefamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Ortiga
Kurkuma (Curcuma longa) Gemberfamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° 23 voordelen
Olijf (Olea europaea) Olijffamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden
Paardenbloem
(Taraxacum officinale) Composietenfamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden °°°° Natuurlijkerwijs °°°° Kruidwis
Peterselie (Petroselium crispum) Schermbloemenfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis
Rode Biet (Beta vulgaris) Amarantenfamilie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Kruidwis
Salie (Salvia officinalis) Lipbloemenfamilie °°°° Monografie °°°° Wikipedia °°°° Pfaf °°°° Plantaardigheden °°°° Natuurlijkerwijs °°°° Kruidwis

Recepten voor een lang en gezond leven

De allerbeste preventie om te voorkomen dat allerlei ziekten ontstaan in het lichaam is het creëren van een innerlijk en uiterlijk milieu waar ziektekiemen, pathogenen, bacteriën en virussen geen schijn van kans maken om in te overleven. De ideale uiterlijke omgeving en situatie is het wonen en leven op een familiedomein in een ecodorp. De ideale innerlijke omgeving of milieu is een fysiek lichaam opbouwen dat licht alkalisch (basisch) is en voldoende zuiver water en zuurstof bevat en omzet. Talrijke factoren en moderne leefomstandigheden veroorzaken evenwel een zuur milieu en een verzuurd lichaam is een broeinest voor allerlei ziekten. Bekende verzurende factoren zijn roken, alcohol, vlees, vis, koffie, suiker, additieven, bewerkte voeding, straling, fijnstof, ggo's, chemtrails, stress,..

I can't control everything in my life, but I can control what I put in my body.

Een mogelijke manier om het lichaam licht alkalisch te houden is de consumptie van (grote) porties groenten en fruit. Dit kan dan het best via een goede (slow)juicer of sapmachine. Iedere morgen een groot glas vers geperst sap reinigt het lichaam, voert allerlei vitamines en mineralen aan en helpt om het lichaam alkalisch te houden. Mijn eigen recept varieert naargelang seizoen maar dit zijn enkele ingrediënten: rode biet, wortelen, groene bladgroenten, wilde planten en kruiden (brandnetel, paardenbloem, duizendblad, munt, salie, weegbree,...), peterselie, selder, cannabisbladeren, gemberwortel, citroen, appel, ananas, bessen, druiven,...Men kan het sap verder verrijken met een scheutje plantaardige olie (olijf, lijnzaad, pompoenpit, hennep,...) of bijenpollen. Ik maak ongeveer 1 liter sap als 'ontbijt' en eet dan nog een warme maaltijd s' avonds (dus slechts 2 maaltijden per dag). De (warme) maaltijd bestaat opnieuw uit allerlei groenten (minimum 10 soorten) die ofwel rauw, gestoomd en/of licht gewokt zijn. Zo krijg je ook voldoende vezels binnen. Alle brassica's (kolen) zijn supergezond en een dagelijks must (broccoli, bloemkool, groene kool, koolrabi, paksoi, spruitkool, rode kool, boerenkool, knolraap,...er zijn tientallen soorten). Bedenk dat er duizenden (!) eetbare gewassen bestaan, waarvan vele gratis en vanzelf in een wilde tuin groeien en doorlevend zijn, variatie is geen enkel probleem. Als bronnen voor goede vetten zijn er plantaardige oliën, avocado's en noten. Daarnaast is ook het drinken van voldoende zuiver bronwater belangrijk en het regelmatig beoefenen van een volledige, diepe ademhaling.

Om het lichaam preventief te wapenen tegen ongewenste parasieten kun je deze Power Pepper pasta maken. Ingrediënten: 300 gram chili pepers (zo heet mogelijk), 1 ajuin, 1 knoflookbol, 1 stuk gemberwortel, 1 stuk curcumawortel, 1 stuk mierikswortel. Hak alles klein en fijn, doe in een bokaal, voeg 7 kruidnagels, 7 jeneverbessen en 7 zwarte peperbollen toe, overgiet met olijfolie en laat een week trekken. Eet hier dagelijks een lepeltje van (gemengd door je gerechten), eet ook de kruidnagels, jeneverbessen en peperbollen op. Dit recept is voor een koude en rauwe versie, er bestaan veel varianten op.

Kruiden en specerijen zijn het geheim van een lekkere keuken. Mijn mengeling die de warme maaltijden op smaak brengt, is een eigen gemaakte curry bestaande uit het poeder van kurkuma, gember, kardemom, koriander, komijn, kaneel, kruidnagel, cayenne, nootmuskaat en zwarte peper. Best wel pittig, maar ik hou van pikant. Ook verse kruiden horen thuis in veel gerechten, denk aan tijm, rozemarijn, bonenkruid, oregano, peterselie, basilicum, bieslook, dille,...

Via bovenstaande recepten consumeer je dus dagelijks en op een makkelijke en eenvoudige wijze de meeste planten uit de lijst van 20 toppers. Enkel amandelen, honing en cacao dien je nog apart te nemen. Honing als een alternatief zoetmiddel in thee of gebak, amandelen als lekker tussendoortje en donkere chocolade als verwennerij. Gezonde voeding is echt niet zo moeilijk, ik snap niet dat er zoveel boeken en tv programma's rond gemaakt worden. Kweek je eigen voedsel, bak je eigen brood en desserten (facultatief, zelf ik nooit brood), eet veel (bio) groenten, fruit, kruiden en wilde planten, vermijd de junk (alles uit de industrie en grootwarenhuizen), vermijd giftige lijken van gemartelde dieren, beperk of vermijd zuivelproducten en geraffineerde suiker en ga terug in de natuur wonen. Simpel genoeg.

Extra bescherming (wanneer nodig) komt van een complex van moedertincturen bestaande uit propolis en 7 weerstandsverhogende planten: Echinacea purpurea, Uncaria tomentosa (kattenklauw), Tabebuia impetiginosa (pau d’arco), Salvia officinalis (salie), Eleutherococcus senticosus (Siberische ginseng), Thymus vulgaris (tijm), Astragalus membranaceus (hokjespeul). Deze tincturen kun je eventueel apart aankopen en zelf mengen (20% propolis en Echinacea plus 10% van de andere 6 kruiden). Ook essentiële oliën zijn onontbeerlijk in een EHBO kastje, bij griep zijn dit enkele aanraders: ravensara, rode tijm, trea tree, eucalyptus, pepermunt,...en vele andere. Opgelet bij inwendig gebruik, maar massage en inhalatie zijn heel veilig.


3. Cannabis, de wonderplant

Dit is zonder twijfel de meest nuttige plant op Aarde en een waar geschenk van de natuur. Er is heel veel te vinden op internet over deze wonderlijke plant en hieronder volgt slechts een kleine selectie uit de uitgebreide database van kennis en weetjes.

Er zijn drie Cannabis hoofdvariëteiten (sativa, indica en ruderalis) en verschillende benamingen naargelang het gebruik. Marihuana (of wiet en hasj) zijn de vrouwelijke bloemhoofden van de Cannabisplant die veel THC bevatten en daardoor psychoactief inwerken op het bewustzijn van de gebruiker. In veel landen is marihuana (voorlopig) nog illegaal. Hennep is de naam voor de andere delen van de Cannabis plant (stengel, vezels, bladeren, zaad,...) die tal van nuttige toepassingen kennen en in principe overal legaal zijn. Omdat zowel de illegale als de legale delen van dezelfde plant komen, is er makkelijk aanleiding tot verwarring. Een aantal landen hebben dan ook een lijst met henneprassen opgesteld (die weinig tot geen THC bevatten) en toegelaten zijn voor industriële toepassingen. Want er zijn ondertussen meer dan 5000 soorten en variëteiten Cannabis op de markt, sommige zijn veredeld tot een sterke marihuana soort (met veel THC), andere tot uitstekende vezelhennep.

If nature is illegal, freedom doesn't exist.

Hennep wordt al langer dan 10.000 jaar geteeld (China, Egypte, Rusland, India,...) vooral als bron van vezels en voedsel. In de 17de eeuw werd hennep zelfs zo nuttig bevonden (in Virginia) dat het strafbaar was om het niet te telen. De plant is trouwens heel makkelijk te kweken, vraagt geen bemesting noch bestrijdingsmiddelen, groeit supersnel, verrijkt de grond waar het groeit, levert hoge opbrengsten, is spotgoedkoop en de duurzame hennepvezels laten zich makkelijk verwerken tot tal van producten. Enkele (industriële) mogelijkheden zijn kledij, papier, touw, brandstof, bouwmateriaal en plastics. Amerikaanse presidenten zoals G. Washington en T. Jefferson moedigden de teelt van hennep overal aan en begin 19de eeuw was het de ideale 'cashcrop' of nuttig opbrengstgewas. Maar deze opmars werd drastisch gestopt door de concurrerende industrieën die hun winsten en opbrengsten niet wilden verliezen (katoenplantages en vooral de petroleum lobbygroepen). In 1937 werd de marihuana tax act van kracht en Cannabis werd niet alleen verboden maar ook via de media verdacht gemaakt en gelinkt aan geweld en bezetenheid. In wereldoorlog 2 (na de aanval op Pearl Harbor) werd dit verbod tijdelijk opgeheven en de Amerikaanse boeren zelfs gesubsidieerd om (opnieuw) hennep te telen om de oorlogsindustrie draaiende te houden. Na de oorlog werd Cannabis terug illegaal (van hypocrisie gesproken).

Hemp will be the future of all mankind, or there won't be a future.
(Jack Herer)

Hennep is het enige volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare materiaal waarmee bijna alles kan worden gemaakt. Auto's, huizen, bio-brandstof, plastics, vernis, kledij, textiel, canvas, tapijten, isolatiemateriaal, touwen, papier, cosmetica, voedsel, veevoeder, natuurlijke medicijnen,...noem maar op. Hennep kent ondertussen meer dan 60.000 toepassingen! Ongelofelijk. Er hoeven nooit nog bomen te worden gekapt om papier te maken. Er hoeft nooit nog (chemisch) plastic in het milieu en de oceanen terecht te komen. Er hoeven geen oorlogen om olie en gas te worden gevoerd, en geen vervuilende dieselauto's rond te rijden. Alle auto's kunnen op hennep biodiesel rijden die veel minder schadelijke uitlaatgassen produceren. Na de kernramp in Tjernobyl werd (met succes) hennep aangeplant om de radioactieve vervuiling en zware metalen uit de grond en de lucht te halen. In Fukushima wordt het niet gebruikt wegens de strenge Japanse wetten rond Cannabis. Enzovoort. De industriële en technologische toepassingen zijn dus vrijwel onbeperkt, maar ook op medisch vlak en als voedselbron is Cannabis een ware zegen voor de mensheid.

De olie uit het zaad is een lekkere superfood en bevat mineralen (ijzer, magnesium, calcium, kalium, zink, koper, fosfor, jodium), vitaminen (E, C, B1, B2, B3, B6), aminozuren, omega 3 en 6 vetzuren in de juiste verhouding (linolzuur, alfalinoleenzuur en het zeldzame gammalinoleenzuur). Hennepzaadolie bevat ook alle 20 essentiële eiwitbouwstenen en maar liefst 22% proteïnen. Daarnaast bevat het verschillende fyto-cannabinoïden of sterke planteigen antioxidanten. Ook de bladeren kunnen gegeten worden in salades en smoothies of uitgeperst in sappen.
Opmerking
: er zijn dus 2 soorten olie, hennepolie geperst uit het zaad (en legaal te koop in biowinkels) en de Cannabis olie die gedestilleerd wordt uit de bloemen (en die in België enkel verkrijgbaar is op doktersvoorschrift).

De medicinale eigenschappen zijn nog lang niet allemaal ontdekt. Tot 1937 was het een legaal en wijdverspreid geneesmiddel in de VS vooral gebruikt bij allerlei zenuwaandoeningen. Momenteel is het aan een wereldwijde opmars bezig ook al omdat steeds meer landen medicinale Cannabis toestaan en legaliseren. België hinkt zoals steeds achterop en de vrije verkoop van medicinale Cannabis wordt niet toegestaan. De vele Belgische patiënten die baat hebben bij het middel zijn aangewezen op de Nederlandse markt of op eigen teelt en eigen bereiding. Er werden reeds meer dan 60 fyto-chemische stoffen in Cannabis ontdekt die medische toepassingen hebben (nog honderden stoffen dienen onderzocht te worden). Enkele ziektebeelden die kunnen behandeld worden: multiple sclerose, kanker (tumor bestrijding, minder chemo bijwerkingen zoals misselijkheid), gebrek aan eetlust, glaucoom, depressie, epilepsie, autisme, diabetes, migraine, astma, jeuk, sclerodoma, allerlei pijnen, dystonie, krampen, reuma, huidproblemen, dementie,...de lijst gaat maar door. Cannabis wordt ook wel een 'alles-genezer' genoemd.

Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet.
Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit . . . unnatural?

(Bill Hicks)

Omdat medicinale Cannabis olie vrij duur (en in België) niet of moeilijk verkrijgbaar is, kan men eventueel ook zelf aan de slag. Het is niet zo heel erg moeilijk om zelf olie te maken en er staan tal van filmpjes op YouTube. Via vele internetwinkels kun je ondertussen de olie kopen waarbij vooral de CBD olie wordt aangeboden. Maar in Cannabis zitten tientallen cannabinoïden, terpenen en flavonoïden (de werkzame stoffen). Eén van die cannabinoïden (THC of tetrahydrocannabinol) zorgt voor de psychoactieve roes van stoned of high zijn. De aangeboden olie via internet bevat meestal heel weinig THC en veel meer CBD (cannabidiol). Nochtans bezitten zowel THC als CBD en ook de andere cannabinoïden kanker bestrijdende en genezende eigenschappen. Meer nog, bij (terminale) kanker is een hoog THC in de olie zelfs aangewezen. Afhankelijk van de zaden en planten die je gebruikt om olie te maken, zal er veel of minder THC inzitten. Gezien men slechts enkele druppels per dag inneemt, zal de THC weinig effect hebben op het bewustzijn. Bedenk dat chemische medicijnen ook het bewustzijn beïnvloeden en daarnaast nog tal van gekke bijwerkingen hebben. De resultaten bij kankerbehandeling zijn veelbelovend, de mix aan cannabinoïden voorkomen tumoren en vernietigen de kankercellen.   

Nog een woordje over decarboxyleren. De rauwe cannabinoïden in de plant (THCA en CBDA) worden omgezet en ook psychoactief (THC en CBD) door middel van verhitting. Dit noemt men decarboxyleren en als men high of stoned wil worden, is verhitting altijd noodzakelijk. Dit kan bvb. door een joint te roken, een spacecake te bakken of via een verdamper. Zowel de rauwe als de verhitte cannabinoïden hebben trouwens (verschillende) medicinale eigenschappen. Als je een tinctuur, olie of thee wilt maken (met THC en CBD) dan kun je vooraf decarboxyleren door de wiet eerst  fijn te maken en een halfuurtje in de oven te verhitten op ongeveer 115° (bedekt met aluminiumfolie of in een afgesloten schotel). De rauwe Cannabis producten zijn evenwel bijzonder geschikt voor kinderen.

I want people to know how to heal themselves.
(Rick Simpson, Phoenix Tears)

Werkwijze om medicinale Cannabis olie te maken met alcohol als oplosmiddel

Er zijn op zijn minst 7 redenen om zelf je eigen genezende olie te maken.

°°° Het is goedkoper dan aankopen via internet. En het is helemaal niet zo moeilijk.
°°° Je hebt zelf de controle over het hele productieproces van begin (het zaad) tot eind (de olie). Je weet dus wat je maakt en inneemt.
°°° Zoals steeds zijn er op internet ook oplichters actief of producenten die slechte kwaliteit of eenzijdige olie leveren. Voor kanker therapie dient de olie ook veel THC te bevatten (en niet enkel de CBD die meestal aangeboden wordt). Zelf maken blijft de beste optie.   
°°° Je zet big farma en bedrijven zoals Monsanto buiten spel (die willen de Cannabis productie monopoliseren en manipuleren nu ze merken dat het winstgevend en legaal wordt).
°°° Deze bedrijven maken trouwens synthetische Cannabis olie die schadelijk is en volstrekt te mijden. Ze maken geïsoleerde cannabinoïden moleculen (CBD) kunstmatig na in het laboratorium omdat dan een patent kan genomen worden op het middel. Enkel de natuurlijke Cannabis olie getrokken uit de gehele plant is veilig en medicinaal werkzaam.
°°° Je neemt je eigen genezing ter hand en dat getuigt altijd van kracht en verantwoordelijkheid.
°°° De olie werkt (en de wetenschap weet ook waarom het werkt), er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen en het geneest een hele reeks aandoeningen, waaronder (terminale) kanker, epilepsie, multiple sclerose en vele, vele andere ziekten en ongemakken...De kankercellen plegen 'zelfmoord' onder invloed van cannabinoïden, de gezonde cellen blijven onaangetast.

Er zijn veel verschillende methoden om de olie te maken, hieronder een versie met alcohol en een destillatietoestel (vanaf 200 €) of met een rijstkoker (vanaf 25 €). Met een destillatietoestel kun je de alcohol gedeeltelijk recupereren, met een rijstkoker niet. Bekijk de filmpjes om de werkwijze te zien, de tekst is gewoon een overzicht van de stappen. Rick Simpson (die zichzelf genas van kanker met Cannabis olie) is zowat de grondlegger van deze methode.

Stap 1. Teel zelf je eigen Cannabis, dat kan zowel buiten als binnen (zie linkjes verderop). Voor kanker en ziektebehandeling valt in principe Cannabis indica te verkiezen boven de sativa soort. Het hangt af van de beoogde werking. Indica variëteiten zorgen voor ontspanning en relaxatie (van het lichaam) en zijn ideaal bij slaapproblemen, zenuwaandoeningen, stress, angsten, pijnbehandeling,...Sativa soorten werken opwekkend en stimulerend (voor het hoofd) en zijn ideaal bij depressie, chronische vermoeidheid, creatieve ontplooiing, verminderde eetlust,...  
De wetgeving is wat onduidelijk maar zowel in België als in Nederland is er een gedoogbeleid, wat betekent dat er weinig kans op vervolging of boete is als je 'gepakt' wordt. In Nederland mag je 5 planten voor eigen gebruik telen (of 30 gram gedroogd plantmateriaal bezitten) en in België slechts 1 plant. Het is uiteraard volkomen belachelijk en zelfs misdadig dat planten (de natuur dus) verboden worden door wereldvreemde politici, vooral wanneer er steeds meer bewijzen opduiken dat medicinale Cannabis vele mensenlevens kan redden. Ik pleit voor volledige legalisering van Cannabis (en andere psychoactieve planten). Iedereen (met of zonder tuin) zou een hennepplant moeten zetten, gewoon al uit protest (en het is ook een mooie plant trouwens).

Stap 2. Verzamel de bloemhoofden van de vrouwelijke (bio)planten, laat ze goed drogen, verwijder de stengels (indien nodig) en maak alles fijn (met een schaar of in een mixer), maar maal het niet tot poeder. Hoe beter de kwaliteit van de Cannabis, hoe beter en werkzamer de olie wordt. Doe het materiaal in een glazen bokaal met deksel.

Stap 3. Om de werkzame cannabinoïden te extraheren uit het plantenmateriaal wordt een solvent (oplosmiddel) gebruikt. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ethanol (ethylalcohol) is wellicht de beste keuze maar duur (vandaar de destillatie methode waarbij de alcohol terug opgevangen en hergebruikt wordt). De prijzen variëren ergens tussen 25 € en 100 € per liter afhankelijk van het land. In Frankrijk kun je als particulier zelfs nergens 96° consumptie alcohol kopen vanwege verboden door de wet. In België en Nederland vind je er soms in brouwerijwinkels, Navimer is een bekend merk.
Isopropyl alcohol is veel goedkoper (vanaf 5 € per liter) maar wel giftig omdat de alcohol gedenatureerd wordt door er allerlei chemische rommel bij te doen zodat hij onbruikbaar wordt voor consumptie (likeuren en tincturen). Als je kiest voor isopropyl dien je er zeker voor te zorgen dat de alcohol volledig uit het eindproduct verdampt is. Indien mogelijk kies je dus best een zuivere graan alcohol van minimum 96° en geschikt voor menselijke consumptie (food grade en geen schoonmaak alcohol).
Overgiet het plantenmateriaal met de alcohol tot het volledig onder staat. Laat 10 minuten weken terwijl je flink roert en schudt met de bokaal en/of de pulp met de handen kneedt. Sommigen laten het mengsel enkele uren trekken, maar dat is niet nodig, het gewenste hars en de trichomen komen snel vrij door de alcohol. Hoe langer het weekt, hoe meer (bijkomende) stoffen zoals chlorofyl vrijkomen. Chlorofyl is daarom niet schadelijk, maar het beïnvloedt de smaak, de kleur en de werking van het eindproduct. Iedereen heeft zijn eigen methode.
Waarschuwing: alcohol is makkelijk ontvlambaar (ook de gassen), wees voorzichtig, werk bij voorkeur buiten of met een goede afzuiging en vermijd alle vuur, vlammen en vonken. Een ventilator is absoluut noodzakelijk om de alcoholdampen weg te blazen boven de rijstkoker.

Stap 4. Filter het alcoholisch extract met een zeef en doorheen koffiefilters of kaasdoek zodat het plantmateriaal van de alcohol (met de cannabinoïden olie) gescheiden worden. Vang het op in een glazen bokaal, de alcohol heeft nu een groengele kleur. Hetzelfde plantmateriaal kan nu eventueel een tweede maal overgoten worden met (nieuwe) alcohol, opnieuw geschud en gekneed en dan gefilterd. Pers het plantmateriaal goed uit zodat alle alcohol opgevangen wordt.

Stap 5. Nu wordt de alcohol gescheiden van het hars door het mengsel te verhitten zodat de alcohol langzaam verdampt. Het kookpunt van ethanol is 78°, warmer dan dit hoef je dus in principe niet te gaan. Hier zijn verschillende methoden voor. Indien je de alcohol wilt recupereren voor een volgende keer (en zo kosten besparen) dan is de aanschaf en het gebruik van een destilleer toestel ideaal (een eenmalig investering van 200 €). Indien je het niet erg vindt dat de alcohol verdwijnt in de lucht dan kun je ook een rijstkoker gebruiken. Indien je geen rijstkoker hebt, kun je het ook au bain marie laten inkoken. Een rijstkoker heeft het voordeel dat hij goedkoop is (vanaf 20 €) en dat hij een automatische temperatuur begrenzing heeft (om te beletten dat de rijst aanbrand). Want hoger dan 120° mag je niet gaan, het hars en de cannabinoïden worden waardeloos vanaf 148°. Een bijkomend voordeel is dat door de verhitting op 110° a 115° het decarboxylatie proces gestart wordt waardoor er actieve THC ontstaat. Het koken kan verscheidene uren duren (3 tot 8) naargelang de hoeveelheid die je maakt. Om te controleren of alle alcohol weg is, voeg je naar het einde toe enkele druppels water toe. Wanneer al het water verdampt is (na de stoom en belletjes), zal ook de alcohol weg zijn (omdat water een hoger kookpunt heeft dan alcohol). Men dient een ventilator te laten draaien tijdens het verhitten die gericht wordt in de rijstkoker om de explosieve en giftige dampen weg te blazen. Vuur en vlammen zijn volledig uit den boze.

Stap 6. Bij de destillatie methode: wanneer bijna alle alcohol verdampt is, volgt de decarboxylatie of het activeren van de THCA tot de werkzame THC. Men verhit het resterende hars/alcohol mengsel op een elektrisch vuurtje (zoals een koffie warmhouder) gedurende een tijd tot alle alcohol verdwenen is. Wanneer er geen belletjes meer gevormd worden op de (dikke) vloeistof is de alcohol weg en blijft er alleen Cannabis harsolie over. Opgepast: laat de olie niet verbranden wanneer alle alcohol weg is. Wat overblijft is een dikke pasta (zoals tandpasta) met een diepe amber/zwartbruine kleur. Bij de rijstkoker methode kun je deze procedure ook in de rijstkoker zelf uitvoeren of op de elektrische warmhouder. Laten uitkoken tot er geen belletjes meer opkomen. Je kunt de olie ook gewoon enkele dagen op een warme plek laten staan afgedekt met een kaasdoek. Na een paar dagen is alle resterende alcohol verdampt. Men kan het aanschaffen van een degelijk (professioneel) destillatie toestel overwegen wanneer men veel en regelmatig olie maakt. Zo kan men telkens 2/3 van de alcohol terugwinnen en opnieuw gebruiken.

Stap 7. De olie wordt dan meestal in een spuit getrokken klaar voor gebruik. Bij ernstige (terminale) ziekten is de dosering als volgt: beginnen met 3 x daags 1 druppel (ter grootte van een rijstkorrel) en elke 4 dagen de hoeveelheid verdubbelen tot men 1 gram per dag neemt. Dus langzaam opbouwen. Eén gram is ongeveer 24 druppels, dus dat wordt dan uiteindelijk 3 x 8 druppels per dag. Dit volhouden tot de ziekte verdwenen is (meestal ergens tussen 60 en 240 dagen). Men kan de (kleverige) pasta ook aanlengen met olijfolie of hennepzaad olie (1:1 tot 1:5) voor een zachtere werking en een makkelijker inname. Gezonde personen kunnen preventief 1 tot 2 gram per maand nemen als onderhoudsdosis. Gezien er via deze methode (soms veel) THC aanwezig is in het eindproduct begin je met een lage dosering. Eén druppel innemen en 15 minuten wachten om de werking te ervaren. Een te hoge dosering kan een high, stoned of slaperig gevoel geven. Het lichaam went aan de olie en je kunt langzaam opbouwen en experimenteren.

Extra. Hier zijn enkele andere methoden om (medicinale) Cannabis olie producten te maken zonder alcohol extractie. Sommige cannabinoïden zijn oplosbaar in vet en andere in water. De meeste recepten werken altijd met één of andere olie/vet component.---> Olijfolie - Kokosolie - Boter - Glycerine - Rosin - Thee - Honing - Sap 

Bronnen en Info

Geschiedenis: °°° Cannabis: A Lost History °°° The Magic Weed °°° Emperor Of Hemp °°° The Most Powerful Plant On Earth °°° Cannabis Timeline 
Documentaire:  °°° Culture High
Toepassingen: °°° Industrial Hemp Solutions
Web: °°° Medicinale Cannabis België °°° Stichting Mediwiet NL °°° Patiëntengroep Medicinale Cannabis
Shop: °°° Azarius Shop NL °°° Cibiday Shop NL
Medisch: °°° Run From The Cure °°° What If Cannabis Cured Cancer °°° How Cannabis Oil Cures Cancer °°° Weed (Full Docu) °°° Cured, A Cancer Story
Zelfkweek: °°° Zelf Cannabis Kweken 1 °°° Zelf Cannabis Kweken 2 °°° Indoor Growing °°° Growing Medical Cannabis
Olie extractie (rijstkoker): °°° Rick Simpson Methode (RSO) °°° Zelf Olie Maken (NL Video) °°° Zelf Olie Maken (NL Video) °°° Zelf Olie Maken (Pdf) 
Olie extractie (destilleer toestel): °°° Zelf Olie Maken (ENG Video) °°° Ultimate Guide (ENG Video)  °°° CBD Oil (ENG Video)

Verhalen van mensen die kanker overwinnen met de olie: °°° Cannabis een medicijn
4. Muziek

Without music life would be a mistake.
(Friedrich Nietzsche)

Zoals steeds eindigen we de blogberichten met muziek. De hoogste bron van informatie/data/energie op Aarde is te vinden in de natuur. Dagelijks contact met de natuur is dan ook essentieel om harmonie en gezondheid te vinden. Maar de tweede hoogste bron is zonder twijfel muziek en de helende werking van ritme, klank, trilling, compositie en melodie. Graag deel ik enkele van mijn favoriete (pop/rock) zangeressen op dit moment. De menselijke stem is het mooiste instrument op Aarde en deze stemmen raken mijn ziel op de juiste plaats en zonder omwegen. Dankzij YouTube, muziek websites en social media kan iedereen nu muziek creëren en makkelijk verspreiden over de hele wereld. De jonge zangeressen in de video's bouwen zo aan een muzikale toekomst zonder veel hulp van de grote platenmaatschappijen en de big money contracten. Veel artiesten worden gesteund via crowd funding en patreon, dus door de fans en luisteraars zelf, rechtstreeks en zonder tussenpersonen.

Connie Talbot werd bekend toen ze als 6 jarige tweede werd in Britain's Got Talent 2007. Ze zong toen 'Over The Rainbow' en veroverde alle harten inclusief dat van Simon Cowell. Connie is ondertussen een mooie jongedame geworden met 5 albums op haar palmares en uitverkochte concerten wereldwijd. Ze speelt gitaar en piano en zingt zowel covers als originele en prachtige zelf geschreven nummers. ---> Website - YouTube - Facebook

Alice Phoebe Lou komt uit Zuid Afrika, speelt piano en gitaar en is vaak te zien als straatmuzikant op de pleintjes in Berlijn. Ze bracht 2 EP's en 2 albums in eigen beheer uit. ---> Website - YouTube - Facebook


Aurora Aksnes
komt uit Noorwegen en is al jaren mijn absolute favoriet. Volgens mij de interessantste zangeres/componiste sinds Björk en Joni Mitchell. Haar kristalheldere elfenstem en uitstraling zijn uniek en etherisch. Ze schrijft volop wonderlijke songs en zingt af en toe ook prachtige covers zoals Life on Mars (David Bowie) of Famous Blue Raincoat (Leonard Cohen)  of Teardrop (Massive Attack) of Helvegen (Wardruna) of de traditional Scarborough Fair. Haar laatste album met de fantastische titel 'All my demons greeting me as a friend' is een aanrader. Er zijn tal van mooie concerten te zien op YouTube zoals Lowlands of Nidarosdomen of Øyafestivalen die vaak op repeat staan hier in huis.  Op het Nobel Peace Price concert zong ze haar nummer Runaway (wat ze schreef toen ze 12 jaar was), een mooi voorbeeld van hoe ze zich met lichaam en ziel volledig inleeft in een song. Let op haar gezicht vanaf minuut 4:00 (in de Runaway clip). Zij zingt niet alleen de song, zij IS muziek en kunst, verpakt in een fragiel meisje. ---> Website - YouTube - Facebook


Music is life. That's why our hearts have beats.

Er is onderzoek gedaan naar de invloed van (ingewikkelde, hoog-informatieve) muziek op de ontwikkeling van de hersenen bij baby's en peuters. Complexe composities activeren meer neuronen en stimuleren een positieve leercurve. Baby's worden geboren met bijna 100 miljard neuronen die klaar zijn om te leren. Tijdens het eerste levensjaar is de neuronale activiteit in de babyhersenen overweldigend. Elke minuut worden meer dan 700 nieuwe verbindingen gemaakt. Daarmee wordt de basis wordt gelegd voor ervaringsgericht leren (bio-plasticiteit). Gedurende deze tijd zijn de hersenen rijk aan 'grijze materie' waardoor snel leren mogelijk wordt. Grijze materie neemt alleen al in het eerste levensjaar met 147 procent toe en bereikt een piek rond de leeftijd van drie jaar, daarna neemt het gestaag af in de loop van de tijd. Neurale verbindingen die worden gestimuleerd en geprikkeld tijdens de eerste levensjaren, blijven aanwezig en worden sterker. Verbindingen die niet worden gebruikt, gaan verloren. 
 
Men kan de bio-plasticiteit en de neuronen verbindingen tijdens deze cruciale fase (vanaf de 5de maand zwangerschap tot ongeveer 3 jaar) verhogen en stimuleren via (complexe) muziek. Er is een app (Nuryl) ontwikkeld die hoog-informatieve muziek aanbiedt (tegen betaling), maar men kan wellicht ook zelf een programma samenstellen. De bedoeling is de baby elke dag 1 uur (complexe) muziek te laten luisteren terwijl men (eventueel) wiegt of danst met de baby. Tijdens de zwangerschap kan men een hoofdtelefoon op de buik zetten. De muziekkeuze kan heel divers zijn, gaande van klassiek en jazz tot mantra's en raga's. Zoek op YouTube naar Nuryl music. De Nuryl app biedt een aangepast muziekprogramma aan wat mee evolueert naargelang de baby opgroeit. Mogelijke resultaten van de muziektrainingen voor baby's zijn: een grotere aandachtsspanne, een beter geheugen, een vlottere taalontwikkeling en leesvaardigheid, een groter vermogen tot informatie verwerking, sterkere redeneervermogens, een groter muzikaal talent,...
Nog beter is uiteraard wanneer muziek live en op echte instrumenten gespeeld wordt in de nabijheid van de baby, maar niet iedere ouder is muzikant en dus is vooraf opgenomen muziek een goede tweede keuze. De combinatie van het opgroeien met de stilte en de geluiden uit de natuur; plus de aandacht en de warme liefde van het gezin; plus de zuivere lucht, het levende water en de krachtige voeding op het familiedomein; en plus het muzikale aanbod en de kunstzinnige input, lijken mij een ideale omgeving om creatieve en gelukkige kinderen in te laten opgroeien.

Hiromi Uehara is een Japans wonderkind, begonnen als klassieke pianiste maar ze speelt ondertussen vooral jazz, fusion, progressieve rock en free jazz en is bekend om haar virtuoze stijl. Hier gaat ze uit de bol op 'I've got rhythm'. Ook haar eigen composities kunnen gerust een Nuryl playlist aanvullen. ---> Website - Facebook
Een andere pianiste/gitariste die ik volg is de blinde Rachel Flowers die een onwaarschijnlijk muzikaal talent bezit. Check out haar pianoversie van Tarkus (Keith Emerson) of haar gitaarsolo op Montana (Frank Zappa).


Rachel Ambrose Evans studeerde eerst viool en begon pas laat met zingen toen ze werd ontdekt door dirigent Stephen Layton van het Trinity College Koor. Momenteel is ze freelance sopraan en haar (ongetrainde maar) fantastische engelenstem gaat door merg en been.


One good thing about music, when it hits, you feel no pain.
So hit me with music.
(Bob Marley)

1 opmerking:

  1. I am Greta Tolbert, I was diagnosed with lung cancer 6 months ago, I was worried about finding a cure. I contacted Rick Simpsons email at Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com I bought 60 grams of cannabis oil, 3 days later the oil was delivered to my address. I took it at the dose prescribed by Rick Simpson. Within 7 days, I noticed some changes and contacted him again. He advised me to continue for 8 weeks when he prescribed, I did it,about 7 weeks Later, I contacted my doctor for a Scan, I was surprised, my doctor say that I'm free of cancer now. I thank God and Rick Simpson for curing my lung cancer with medicinal cannabis oil.

    Regards,
    Greta Tolbert

    BeantwoordenVerwijderen