Welkom dierbare lezers,

het bijhouden van een weblog (naast
de Rivendell website) heeft een drievoudige bedoeling.

  • Verslag uitbrengen van ervaringen en avonturen tijdens mijn reizen.
  • De praktische, theoretische en concrete stappen en plannen beschrijven die de creatie van mijn familiedomein en de realisatie van het ecodorp helpen verwezenlijken.
  • Bijhouden en delen wat boeiend, inspirerend, motiverend, helend en bevrijdend werkt.
Enjoy and be happy !

dinsdag 22 september 2009

Partytime


Dag 75 en 76 - 21 en 22 september - Partytime

You can dance anywhere, even if only in your heart.

In de Ariège is er protest tegen de beren die ze enkele jaren geleden in de Pyreneëen uitgezet hebben, en die, op zoek naar een malse hap vlees, af en toe de geitenkuddes wat uitdunnen. In de Aude richt het protest van de (bewuste) bevolking zich op de geplande windmolens. Ecologisch zijn windmolens toch een goede zaak, zou je denken, maar helaas is het opnieuw een geldkwestie. Dat zit zo.
Frankrijk bezit genoeg energie uit eigen bronnen en heeft zelfs 17 % overproductie, die ze verkopen aan buurlanden zoals Spanje. Dus waarom nog extra windmolens plaatsen op de toppen van de bergen? Wel, omdat de beheerders der windmolenparken die extra energie kunnen verkopen en zo handel drijven ten koste van natuur en lokale bewoners. Want er is ten eerste de visuele vervuiling die de prachtige panorama's verstoren in een departement dat voornamelijk van toerisme leeft (zie foto). Deze ingrepen in de mooie landschappen zullen zeker geen nieuwe toeristen lokken. Maar, wat erger is, windmolens leveren niet constant energie (60 % rendement) en het contract met het buurland eist een voortdurende aanvoer van 100 %. Om de ontbrekende energie aan te vullen, worden dan extra kerncentrales gebouwd. In tijden van razendsnelle ontwikkelingen op vlak van zonne-energie toch niet bepaald een verstandige keuze. Burgemeesters worden met geld gelokt om geschikte plaatsen af te staan voor de windmolens. Vele dorpen zijn arm, zodat het geld toch een mooie aanvulling is op de jaarlijkse begroting. Een ander punt is de impact op moeder Aarde. De grote windmolens zitten vast in enorme betonnen blokken die, zoals bij acupressuur, drukpunten activeren in het lichaam van de Aarde.

Er was een betoging tegen de windmolens, maar ik was wat grieperig en zag mij verplicht af te haken. Heel wat mensen in mijn omgeving hier waren trouwens ook wat ziekjes en voelden dit als ongewoon. Zijn het virussen die ze in de lucht sproeien om ons te verzwakken en te overtuigen om toch een vaccinatie te nemen? Is het de herfst en het vallen van het blad waardoor ons lichaam zich wil zuiveren via vasten, zweten en snot. Of zijn er energetische transformaties aan de gang in ons lichaam, allerlei loslaat processen die ons toelaten meer licht en liefde te stralen? Ik gok eigenlijk op het laatste. Ja, ja ik blijf altijd wel bereid om het mysterie in mijn leven toe te laten. -:)

Er is hier wel een redelijke bezorgdheid omtrent de plannen van de regering. Blijkbaar zijn de griep vaccinaties in Frankrijk verplicht en vallen niet onder het ministerie van volksgezondheid maar onder de bevoegdheid van het leger. De vaccinatie campagne zou binnenkort van start gaan in alle scholen. Het vaccin werd onvoldoende getest, is trouwens uiterst giftig en vernietigt de natuurlijke weerstand. Ik schat dat ongeveer een derde van de bevolking zal weigeren (hopelijk veel meer), wat (in het slechtste geval) aanleiding kan geven tot een (nieuwe Franse) burgeroorlog.
Het lijkt zo totaal onwaarschijnlijk dat vrijwel niemand het wil en kan geloven (wat uiteraard in de kaart speelt van de elite). Een kleine machtige groep wil de hele planeet liquideren, een genocide zonder weerga. Een ongelofelijk verhaal en iedereen verklaart je gek als je dit vertelt, maar zoek eens via google en trek zelf je conclusies.

Any problem in the world can be solved by dancing. (James Brown)

Maar goed, laat ons niet vooruitlopen op de feiten en geen zich zelf vervullende voorspellingen doen. Nog even dit: de beste bescherming tegen alle soorten virussen en bacteriën is je eigen weerstand verhogen via levende voeding, collodiaal zilver, echinacea, cat's claw, propolis, etherische oliën, MMS, vitamine C, enz. Vergeet ook niet dagelijks contact te maken met de natuur, voldoende te rusten en te genieten en enkel positieve gevoelens/gedachten in je eigen microkosmos toe te laten.
Laat ons uitsluitend focussen op de wereld die wij wél willen laten geboren worden. Hou je bezig met harmonie, gezondheid, vreugde, geluk. Zoals ik vroeger al schreef op de website: begin NU te leven zoals je in de Aquariustijd wilt leven: namelijk in liefde, broederschap, eenheid en overvloed. Waar je aandacht aan schenkt, groeit en groeit en groeit. Richt je niet op de problemen en op de spiraal van geweld, angst en waanzin overal; maar zie de mogelijkheden en nieuwe kansen die zich nu ook voordoen. Verlaat de hel door je aandacht te verplaatsen naar de nieuwe Aarde. Zie hoe dit nieuwe tijdperk, dit eenheidsbewustzijn geboren wordt en zich manifesteert. Koester dit prille leven, omhul het en schenk het kracht en liefde. Ontwaak voor de ongekende vermogens in jezelf, boor die 90 % onbenutte krachten aan en droom een hemel tot leven voor je zelf en alle wezens.

Uiteraard dienen we wel alert te blijven, bewust en wakker, en overal en voortdurend informatie te verspreiden om iedereen ook wakker en bewust te krijgen. En bovenal, en niet voor het laatst wil ik dit herhalen, bovenal dienen we samen te komen, ons te verbinden; harten, hoofden en handen samenbrengen om een nieuwe Aarde te co-creëren. Hetzij in eco nederzettingen, of hetzij via meetings, vergaderingen, momenten van uitwisselingen, enz. waar we positieve acties en burgerlijke ongehoorzaamheid voorbereiden en waar we elkaar steunen en motiveren. Samen zijn we onoverwinnelijk en kunnen we deze Aarde heel snel transformeren.

While I dance I can not judge, I can not hate, I can not separate myself from life.
I can only be joyful and whole.

Wellicht de leukste, snelste en meest effectieve manier om mensen samen te brengen en met elkaar te verbinden is de universele taal van muziek en dans. Dus een fuifje organiseren leek ons een geschikte manier om niet alleen een gezellige avond te beleven, maar ook om harten open te dansen en gelijkgestemden te ont-moeten. In Vlaanderen hebben we al wel meer (rookvrije) fuiven georganiseerd, maar Frankrijk is toch een nieuwe uitdaging. De meeste feestjes hier zijn met live orkesten, ofwel met aangeleerde danspasjes, zoals op folkbals. Maar een fuif met discobar en allerlei muziekgenres waarop vrij gedanst kan worden, is voor velen een nog ongekende ervaring. Het toeval wil dat ik mijn cd's en spelers bij heb, want ik was van plan om in Wales een fuifje te draaien, maar daar ben ik nog altijd niet geraakt. Helen, die een prachtig domein aan het meer van Montbel bezit, stelt haar mooie zaal gratis ter beschikking. We bereiden een dansintitatie voor (5 ritmes), die Ingrid zal begeleiden, sturen een mailing rond en wachten in spanning af. Uiteindelijk is de opkomst eerder gering, maar dat is helemaal niet belangrijk, het enthousiasme is des te groter en iedereen beleeft een zalige avond. En er worden nieuwe contacten gelegd en nieuwe banden gesmeed. Ook de aanwezige kinderen dansten mee en eigenlijk voelde het al een beetje zoals op een ecodorp. Een samenzijn in vreugde en liefde met gelijkgestemde zielen. Ja hoor, meer van dat, wat mij betreft.

Volgende keer opnieuw enkele creëertips omdat het steeds belangrijker wordt
om die scheppingskracht in onszelf bewust en juist te gebruiken.
Maar eerst partytime dus en wie kan ons daar het beste toe aanzetten dan the Prince of Pop.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten